Formkake

Formkake ( Elvis Presley sin favoritt formkake)

  • 1 kopp hakket smør (227 g)
  • 3 kopper  hvetemel
  • 3 kopper sukker
  • 7 stk store egg (romtemperert)
  • 0,75 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 kopp krem fløte

<1 kopp tilsvarer 2,35 dl>

Bruk en form som rommer 3 liter, eller to former på 1,5 liter. Denne kaken kan du bruke til så mangt, gir utrolig god bunn og arbeide med til feks. bursdagskake o.l isteden for sukkerbrød som er mye mer porøst og jobbe med. Eller du kan spise den som den er, tilsett litt sitron i røren og dekorer med melis sitron for en frisk og deilig smak. For å lage toast kake laget jeg kaken i to brødformer for å få skivefasongen. Smør formen og dryss på mel. legg bakepapir i bunnen for å lettere få løsnet kaken når den er ferdig. Følg også med på kaken underveis så den ikke blir brent på toppen slik min ble. Men den smakte like godt. Den ser både kjedelig og tørr ut, men jeg lover at den er alt annet enn det i smaken!

Fremgangsmåte:

  • Sikt salt sammen med 3 kopper mel i en bolle. Det skal siktes totalt 3 ganger, men det er ingen krise om du gjør det 1 eller 2 ganger.
  • Rør smør og sukker hvitt i en mikser på medium fart, ca. 5 minutter.
  • Tilsett ett og ett egg, og la det blandes godt før neste egg tilsettes.
  • Rør så inn vaniljesukkeret.
  • Reduser til lav fart, og tilsett halvparten av melet
  • Tilsett så all fløten deretter det gjenværende melet – bland alt godt sammen i hver omgang.
  • Skrap ned fra sidene, og miks på medium fart i 5 minutter. Røren vil da bli mer kremete. Fyll formen og gi den et par dunk mot benken for å bli kvitt evt. luftbobler i røren.
  • Plasser formen på stekebrett midt i kald stekeovn, og slå på temperaturen til 180 ° C. Stek til kaken er gyllen, 1 – 1, 15 timer
  • Stikk en trepinne i midten av kaken for å teste om den er gjennomstekt. Den er gjennomstekt når det er bare småsmuler som henger igjen på pinnen.
  • Kjøl ned kaken i formen i 30 minutter. Skjær forsiktig rundt kantene og hvelv kaken på fat. La den kjøle seg helt.
  • Kaken holder seg innpakket i plast eller lufttett boks ved romtemperatur i 5 dager.

DSC_0085

1 Trackback / Pingback

  1. Fest kake/ Glad kake – Kan jeg så kan du | Mine favoritt oppskrifter

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.