Dette er ikke slanke kost, men akk så godt 🙂
Denne herligheten skal steke i to og en halv time og duften som sprer seg får munnen til å løpe i vann.
Du trenger:
- 5 Pakker Bacon – Jeg brukte Stjernebacon som er 140 g pr pakke, da hadde jeg to baconskiver til overs.
- Cheddar ost eller annen ost, jeg brukte Cheddar, Mozarella og pizza ost ( 6-700 g til sammen)
- 8-10 Poteter ( jeg brukte 6-7 det ble litt for lite )
Fremgangs måte:
- Bruk en stekepanne som du kan ha i stekeovnen, eventuelt en annen panne eller form
- Lag en runding av bakepapir som du har i bunnen. Smør litt olje under for å få papiret til å sitte fast. Se video under bildet for hvordan lage en perfekt runding av bakepapiret som passer i pannen.
- Legg baconskivene i ring, la de overlappe hverandre litt, og pass på at du ikke får en stor klump med bacon i midten av panne, tilpass underveis, pass på at ca halvparten henger utenfor kanten
Slik lager du en perfekt sirkel av bakepapiret i den størrelsen du trenger:
- Slik skal det se ut når du er ferdig å dekke pannen med Bacon.
- Kutt poteter i tynne skiver, litt tynnere enn jeg gjorde her på bildet.
- Legg potetene i sirkel til du har dekket hele bunnen.
- Ha på salt og pepper og dekk med ost
- gjenta prosessen 2 ganger til
- Lag en ny ring med poteter men denne gange lager du ringen mindre, du skal nå begynne å bygge paien i høyde, ha på salt, pepper og ost.
- Gjenta 1 gang
- Siste ringen lager du enda litt mindre, avslutt med enda mere ost
- jeg hadde ikke nok poteter så min kunne hatt en runde til
- Legg så baconen som henger utenfor pannen over potetene og osten.
- Pass på at de overlapper hverandre så det blir helt innpakket i Bacon.
- Skal stekes i ovnen på 180 grader i 2t og 30 min
- Sett et lite lokk på toppen før du setter den i ovnen så ikke baconen spretter opp. Ta av lokket når det er 15 minutt igjen av steketiden.
- Når den er ferdig stekt vil det være en del fett i pannen, hold kaken på plass med lokket å hell ut overflødig fett.
- La hvile 5 minutt før du kutter i den.
- Server med rømme , nydelig 🙂
En time i ovnen
Lokk av, 15 minutter igjen
Ferdig, masse fett i pannen
Perfekt 🙂
Nam Nam
#Bacon #Potet #Ost #Food
Inspirasjon hentet HER
Bacon ❤ Anbefaler Nordfjord sin bacon, gjerne den Rema varianten, det er vel 2.sorteing av Nordfjord sin, men størtste forskjellen er prisen ?
Da har jeg prøvd denne retten . Veldig godt . Jeg tok litt skinke i lag med potetene . De vart bra anbefales
Så bra du likte den 🙂 Skinke er sikkert også godt i ja, mistenker at en skvett fløte også kunne gjort susen 🙂