Dette var mitt første forsøk på en slik type kake, så kan jeg så kan du 🙂
Bunnen
- Formkake deig , oppskrift finner du HER, puttes i ønsket form, jeg brukte rund. Legg et bakepapir i bunnen av formen, og smør kantene og dryss over litt mel.
- 4 -5 forskjellige farger – matfarger. Det er nettopp kommet noen nye på butikken som er fine å bruke til dette. Det er en pakke med 4 farger, rød, gul, grønn og blå. Eventuelt kan du kjøpe matfarge på en av hobby butikkene om du ønsker andre farger.
- Når du har laget ferdig formkake deigen fordeler du den i like mange boller som du ønsker forskjellige farger.
- Tilsett fargen du ønsker pr deig og bland godt. Tilsett farge til du oppnår ønsket resultat.
- Når deigene er klare finner du frem den smurte formen din. Begynn med en farget deig og hell denne i midten av formen.
- Ta neste farge og hell midt i formen, slik gjør til du har helt oppi all deigen.
- Sett kaken i kald stekeovn, sett på 180 grader og stek i ca en time. Her bør du begynne å sjekke etter 50 minutter, min var ferdig etter en time men kunne nok tatt den ut fem minutter før for enda bedre resultat. Sjekk kaken ved å stikke inn en tannpirker eller en spisepinne i tre. Hvis det bare er litt smuler på den så er den ferdig, er det rå deig på må den steke mer, og er det ingenting på den så må du få den ut av ovnen. Den er perfekt når det er noen smuler på testpinnen.
- La kaken hvile 30 minutter i formen før du tar den ut og legger på en rist for å kjøles helt ned.
- Kaken kan spises som den er med litt melis over, eller du kan dekorere den med smørkrem slik jeg har gjort her.
- Du kan også dele kaken i to og smøre smørkrem i midten om du ønsker enda mer krem på den . Skjær av toppen så den blir jevn før du smører på kremen
Smørkrem Vanilje:
Fremgangsmåte:
- Bruk en K visp om du har kjøkkenmaskin ( hvis ikke bruker du vanlig visp) Pisk smøret i ett minutt.
- Tilsett så litt siktet melis – viktig å sikte melis så du slipper klumper i kremen – pisk ett minutt
- Tilsett vaniljeekstrakt og pisk et minutt
- tilsett resten av melisen og pisk på medium/fort styrke i 3- 5 minutter.
- Hvis du ønsker farge på kremen så kan du tilsette dette så fort all melisen er blandet inn og før du pisker ferdig de siste minuttene. Jeg brukte rosa matfarge fra hobby butikken.
- Hvis du vil kan du tilsette litt melk eller fløte (1 ts maks to ) for en enda glattere konsistens, men jeg anbefaler ikke det om du ikke skal spise hele kaken samme dagen.
- Kremen er klar til bruk med engang, synes du den blir for myk kan du sette den i kjøleskapet 5-10 minutter.
- Bruk en flat tynn kakespade eller en god kniv til å smøre kremen rundt kaken, dette er viktig før pynting for å få alle smulene på plass. Også kalt «crumping»
- Resten av kremen kan du putte i en sprøyte pose og pynte med.
- Her har jeg prøvd meg på noe som skal ligne blomster og ble egentlig ganske fornøyd med resultatet til første forsøk å være. Så er den så fin inni med alle fargene.
Jeg laget også en liten bamse med en liten bamseform jeg ikke hadde fått testet ut enda, denne trengte bare 15 minutter i ovnen, men ble jo søt da 🙂
Jeg bruker denne sprøytetippen til rosene
Lykke til, og send meg gjerne et bilde av ditt forsøk 🙂
Nydelig kake. Men jeg lurer på; Hvilken «tupp» brukte du for å lage de fine blomstene på frostingen? Jeg baker en del med marengslokk som jeg «brenner» etterpå, og da forsøker jeg å lage slike fine blomster som du har laget, men jeg finner ikke riktig «tupp» 😉 Mvh aktiv følger og bruker av oppskriftene dine, May-Britt Smevik, Namsos
Hei, så hyggelig tilbakemelding, jeg bruker medium stjerne sprøyte tipp på disse blomstene 🙂
Du har tilfeldigvis ikke et bilde av tippen? Litt usikker på hvem du mener, slik at jeg kan kjøpe den 🙂
Mvh May-Britt
Du har tilfeldigvis ikke et bilde av sprøytetuppen❓ Mvh May-Britt
Da har jeg lagt inn bilde av tippen i innlegget 🙂