Denne enkle kake snacken er deilig å ha til kakao eller kaffe’n. Du kan spise den som den er eller dyppe den i smeltet sjokolade for en enda bedre smak.
Du trenger:
- 1 Kopp vann
- 100 g smør
- 2 kopper Hvetemel
- 2 egg
Solsikke olje / nøytral olje til fritysteking
Sukker og /eller Melis til strø
Slik gjør du:
- Kok opp vann og smør – ta vekk fra platen når det koker, rør rundt til alt smøret er smeltet
- Tilsett hvetemel og rør til det blir en jevn deig som slipper taket fra veggen i gryta
- Legg plastfolie over gryten og la stå i 15 minutter.
- Tilsett ett og ett egg, rør godt til egget er helt arbeidet inn i deigen.
- Fyll deigen i en sprøytepose eller Churros sprøyte om du har det. Bruk stjerne tupp.
- Varm opp solsikkeolje til 177 grader
- Sprøyt ut pølser i ønsket lengde, klipp av med en saks eller bruk fingeren.
- La steke til de er gylne brune (2-4 minutter) vend på dem med to gafler underveis så de får en jevn farge
- Legg de ferdige churrosene på et tørkepapir så oljen får rent litt av dem
- Legg så i en tallerken og strø dem med sukker eller melis eller begge deler. Jo mer jo bedre da deigen i seg selv ikke er søt.
Disse er sprø på utsiden og myke inni, og veldig gode. Aller best når de enda er litt lunkne.
Skriv en respons