Denne kaken er en kaloribombe uten like, men hjelpes så god den er.
Den smaker like fantastisk som den ser ut 🙂
Den kan lages på to måter, den enkle måten (som også er mye kjappere) for ikke proffer som meg, eller på den mer profesjonelle måten, jeg skal dele begge måter her. jeg har forsøkt den lange profesjonelle varianten to ganger, og må bare innrømme at den ble like mislykket begge ganger. Lo så jeg grein første gang, resultatet ser du her 😀
Men øvelse gjør mester,og jukser man litt så blir resultatet helt fantastisk og like godt spør du meg 😉
Du trenger:
Brownie kakebunn:
Juksemetoden :
- 2 poser Toro brownie kake – En langpanne pose og en liten vanlig pose
- Følg anvisning og tilsett like mye røre i hver form
- Stek disse i 3 runde 20 eller 23 cm former – stekes i 20-25 minutt på 160 grader.
- La avkjøle
Brownie kake fra bunnen av:
- 1 3/4 Cup Hvetemel (427 g)
- 1 1/2 ts Salt
- 3 ss mørk usøtet Kakaopulver
- 465 g mørk hakket sjokolade
- 1 1/2 Cup usaltet smør (337g)
- 2 1/4 Cup Sukker (510g)
- 3/4 Cup Brunt sukker (168g)
- 7 Egg – romtemperert
- 3 ts Vanilje ekstrakt
Slik gjør du :
- Smelt smør og sjokolade over vannbad, la avkjøle 10-15 minutter
- Tilsett sukker (brunt og hvitt)
- Rør til det er godt blandet sammen, røren skal være romtemperert før du fortsetter
- Bland egg og vaniljeekstrakt i en bolle.
- Tilsett eggeblandingen litt og litt i sjokolademiksen og rør til det er blandet sammen. Ikke rør for mye, bare til egget ikke er synlig. Rører du for mye her ødelegger du brownien.
- Sikt så inn mel, salt og kakao pulver, vend forsiktig inn til bare litt av melet er synlig.
- Hell røren over i en smurt 23 cm rund form
- Stekes midt i ovnen på 180C i 1 time og 20 minutter ca. Kaken skal disse når du tar den på toppen, den skal være klissete i midten når den er avkjølt.
- La kaken bli helt kald, la den gjerne stå til neste dag om du baker den på ettermiddag/kvelden.
- Så kommer den vanskelige biten, og dele kakebunnen i tre deler. Dette skal i teorien gå, i praksis har jeg forsøkt to ganger og mislykkes begge gangene… Den første delen går greit, men så blir det bare noe kliss. Kanskje brukte jeg feil type kniv eller så er jeg bare ikke noe dreven på deling av kakebunner..Men du klarer det sikkert mye bedre enn meg! 🙂
Som du ser er jo bunnen kjempefin, jeg fikk altså bare ikke til å kutte den i 3 deler.. Første gangen lot jeg den ikke bli kald nok, andre gangen var den kald nok men jeg klarte bare ikke å kutte den uten at den gikk i stykker.
Kakedeig Frosting:
- 225 g Kremost naturelle (Philadelfia feks)
- 10 ss mykt smør
- 1 1/3 Cup Brunt sukker (266g)
- 3 ts vanilje ekstrakt
- 1 Cup hvetemel (125g)
- 6 Cups Melis (1200g)
- 4 ss melk (kan bruke mer eller mindre om man vil endre konsistens)
- 1 1/3 Cup mini sjokoladechips ( Ca en pose, du kan bruke mørke 70 % kakao eller freia sine melkesjokoladechips)
Slik gjør du :
- Bland smør og kremost godt med en mikser
- Tilsett brunt sukker og vanilje, bland godt
- Tilsett melis, miks godt i 3-5 minutter til du får en fin fluffy kosistens
- Tilsett melk og hvetemel, bland godt
- Tilsett mini sjokoladechips
- Sett frosting i kjøleskapet i ca 15 minutter
- Denne frostingen kan du lage et par dager i forveien, la den stå på benken før bruk så den mykner opp
Ganache:
- 225 g Sjokolade (72% kakao)
- 1 kopp fløte (nesten en hel liten boks kremfløte)
Slik gjør du:
- Knekk opp sjokoladen i en bolle
- Varm opp fløten til den begynner å koke
- Hell over sjokoladen
- La stå 3-4 minutter
- rør om til sjokoladen og fløten har blandet seg helt og du får en flott sjokolade ganache.
Slik setter du sammen kaken:
- Sett en kakebunn på ønsket kakefat, smør over frosting
- Tilsett lag nr to og smør frosting over hele laget
- tilsett siste kakelag
- På toppen av kaken heller du nå ut sjokolade ganachen, bruk baksiden på en spiseskje til å dra sjokoladen mot kanten til det renner litt over. Gjør dette til hele toppen er dekket av deilig ganache.
- La den stå kaldt til Ganachen har stivnet litt
- Sett topper av frosting langs kanten på kaken og pynt med mini sjokolade chips over og mellom frosting toppene.
- Du kan også pynte med hvit sjokolade, jeg laget bursdag kake til ei på jobb så jeg laget mine egne bokstaver og figurer i en sjokoladeform jeg hadde liggende. Brukte hvit kokesjokolade.
Skikkelig søt men veldig god 🙂
Skriv en respons