Disse kuvertbrødene er deilig til supper og enkle å lage. Første gang jeg laget dem var på vgs, sånn ca for 20 år siden. De er like gode nå som dengang og mine absolutte favoritt til feks en deilig grønnsakssuppe, kjøttsuppe, blomkålsuppe eller fiskesuppe. Du kan lage dem som brytebrød eller enkeltvis 😉
Kuvert brytebrød
Du trenger
- 500 g hvetemel
- 25 g gjær
- 50 g smeltet smør
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 3 dl melk
- 1 egg + 1 egg til pensling
- Valmuefrø sesamfrø
Slik gjør du
-
Ha alt det tørre i en bakebolle
-
Smelt smør i en gryte og tilsett melken, varm til 37 grader ved bruk av fersk gjør og nærmere 40 om du bruker tørrgjær.
-
Ha smør og melk i bakebollen
-
tilsett egget
-
miks i en kjøkkenmaskin eller for hand til du har en glatt og fin deig.
-
La heve til dobbel størrelse
-
Del deigen i 2 og rull hver del til en pølse, del pølsen i litt små men like store biter.
-
Rull hver bit til pølser, rull en pølse som en snegle, dytt enden litt under kuvertbrødet og sett dem i en smurt panne/form
-
La heve i 20-30 minutter
-
Pensle med egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø om du ønsker.
-
Stek på 220 grader i 8-10 minutter
-
Serveres nybakte
Tips
Perfekt til supper, lapskaus og lasagne
kan fryses ned men da må det gjøres med engang de er blitt kalde. Tin dem i romtemperatur og stek i varmluftsovn 3-4 minutter så er de som nybakte.
Skriv en respons