Horn med ost og skinke er elsket av store og små, en god gammel klassiker som aldri går av moten 🙂 I dag bakte vi disse og koste oss til lunsj, vi var gode og mette lenge etterpå 🙂
Denne oppskriften gir 24 store Horn 🙂
Horn med ost og skinke
Stek på 225 grader på midterste rille i 12- 15 minutter, la avkjøle 10 minutter før du serverer.
Prep Tid 1 time 15 minutter
Cook Time 15 minutter
Total Time 2 timer 10 minutter
Servings 24
Du trenger
- 1 Kg hvetemel
- 50 gram gjær / 1 pakke tørrgjær
- 200 gram smør
- 2 ts salt
- 3 ts sukker
- 6 dl H melk
- 3-400 gram revet eller skivet gulost.
- 1 1/2 boks Bog skinke.
Slik gjør du
-
Ha alt det tørre i en bakebolle
-
Smelt smøret og tilsett melken, la det varme til 39-40 grader
-
Ha det våte over det tørre og miks i sammen 1-2 minutter i kjøkkenmaskinen. Eller bland godt med hendene om du ikke bruker kjøkkenmaskin
-
Ha deigen på bordet og kna den godt til den er jevn og fin.
-
Ha i en bolle med plast og kjøkkenhåndkle over og la heve i 45 minutter
-
Mens du venter kan du gjøre klar skinken og osten 🙂
-
Ha så deigen på bordet med litt mel under og del deigen i 3 like store deler
-
Kjevle hver del i en stor runding og kutt den som en pizza slik at du får 8 trekanter.
-
Legg på ost og skinke og rull til et horn. Start rullingen i den brede enden, spissen skal ligge under hornet på platen. De trenger ikke se perfekte ut for å smake godt 🙂
-
La dem etterheve i 20 minutter
-
pensle med egg
-
pynt med Valmuefrø eller sesamfrø hvis du vil.
-
Stek på 225 grader på midterste rille i 12- 15 minutter, la avkjøle 10 minutter før du serverer.
Tips
Tips:
Kjempegodt med Iskald melk på siden og litt ketchup å dyppe i for de som liker det 🙂
Tusen takk for at du deler denne oppskriften?
Jeg bakte disse ikveld, og de ble nydelige!! ?
Deigen var kjempelett å jobbe med, gøy?
Tusen Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
Tusen takk for flott oppskrift!
Disse ble en suksess hos oss! Må lage på nytt i kveld..
Så hyggelig tilbakemelding 🙂 Tusen Takk 🙂
DISSE VAR NYDELIGE ,OG GOD DEIG
lagd oppskriften idag og igår! de blir så godt likt- og disse skal jeg bake livet ut…rett og slett utrolig gode!
Så herlig å høre ? ?
Fantastisk god
Tusen takk
Jeg har 300 Gramm med Smøre pluss at eg Smører deigen inn med litt smør og grillkrydder
Så flott, ja det hørtes godt ut, det må jeg teste neste gang, takk for tips 😀
Heisan
Trenger litt hjelp
Kan eg kun bruke spelt mel? 🙂
Hei, jeg har ikke brukt spelt mel før men vil jo tro at det går fint å brukte det istedenfor vanlig hvetemel ?
Noen år for sent, men om noen andre lurer så funker speltmel perfekt. Jeg bruker akkurat samme mengde som hvetemel.
Kan eg lage rundstykker av de?
Det kan du ☺️
Kan disse fryses etter de er stekt eller vil de ikke bli noe gode da tror du?
De kan fint fryses, varm de litt i ovnen på 180 grader etter tining ☺️
Hei 🙂 Kan jeg bruke den deigen her som søt deig? Bare å ha i ekstra sukker? Eventuelt hvor mye sukker?
Det kan man sikkert, men er det ikke enklere å bruke en bolle eller kanelsnurr deig om du vil lage søt bakst ? 😅