Denne passer perfekt til Søndags kaffen , en deilig kanelsnurrkake med vaniljekrem.
Du trenger:
- 500 g Hvetemel
- 2,5 dl melk (varmes til 37 -40 grader)
- 1/2 pose tørr gjær
- 75 g sukker
- 1/2 ts malt kardemomme
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 75 g smør i terninger (mykt)
- Kanel og sukker fyll ( enten ferdig kjøpt eller bland kanel og sukker og smør deigen med smør før du tar på kanel og sukker)
- Vaniljekrem
- Rosiner (kan sløyfes)
- Ha alle ingredienser unntatt smør i en bakebolle, la deigen få elte i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin.
Slik gjør du:
- Tilsett så litt og litt av det myke smøret, la det bli blandet godt inn i deigen før du tilsetter mer.
- La heve i ca 1 time
- Ta av 1/3 av deigen og kjevle så resten av deigen til en stor rektangel, smør på kanel og sukker blandingen, og et tynt lag med vaniljekrem oppå der igjen.
- Rull deigen på langsiden til en stor pølse.
- Kutt så deigen i biter, ca 2 cm tykke.
- Den lille deigbiten kjevler du ut til en firkant og legger i bunnen av stekebrettet ( bruk brett med høy kant)
- Smør vaniljekrem så du dekker hele bunnen på firkanten. Strø over noen rosiner om du ønsker.
- Sett så kanelsnurrene ved siden av hverandre oppå firkanten på bakebrettet, nesten helt inntil hverandre.
- La etterheve i 20 minutter
- pensle med egg
Stek på 220 grader i ca 30 minutter
La avkjøle litt før servering. Pynt gjerne med melisglasur. det gir en ekstra god smak 🙂
Enjoy !
Stor form
34*27 cm