Kjempegod og enkel middagsrett, denne spesielt tilpasset barn som er i «liker ikke sterke farger på grønnsakene» fasen 🙂
Du trenger: (holder til 4-6 personer)
- 2 pk kyllingkjøttdeig
- 1/2 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 1/2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts chilipepper
- 2 ts paprika pulver
- 1 liten boks fløte
- 1 dl vann eller kraft
- 1 liten box mais
- Eventuelt andre grønnsaker du liker og ikke minst for å få farge på retten, eks. brekkbønner,rød paprika, brokkoli, asparges, fersk chili for å nevne noen.
Slik gjør du :
- Ha kyllingkjøttdeigen over i en bolle
- Hakk løk og hvitløk og ha dette over kjøttdeigen
- Tilsett i kjøttdeigen halvparten av hvert krydder ( resten skal i selve sausen)
- Bland kjøttdeigen godt med en spiseskje eller med handen.
- Form til baller ved hjelp av en ts og handa, dypp ts i kaldt vann mellom bollene så henger de ikke fast når du former bollene.
- stek dem fine og brune, ha over i en bolle etterhvert som de er ferdig om panna blir for liten.
- Når alle bollene er brunet har du de over i stekepannen igjen, med alt stekfettet, hell over fløten og vann/kraft, rør godt.
- Tilsett resten av krydderet,rør godt, la koke / putre på svak varme i 15 minutter.
- Ha i Maisen og eventuelt andre grønnsaker, beregn i isåfall koketiden og eventuelt tilsett de grønnsakene som trenger lenger koketid tidligere.
Serveres med kokt ris eller potetmos og salat, kjempegodt 🙂
Skriv en respons