Denne suppen er kjempegod og veldig mettende, perfekt på en kald høst eller vinter kveld 🙂
Kyllingsuppe
Cook Time 20 minutter
Servings 4
Du trenger
- 1 hel rå kylling 4 kyllingfilet kan også brukes for en raskere versjon, lag da kraft av vann og kyllingbuljong (ca 700 gram)
- 1 bunt vårløk
- 1 Paprika
- 1 liten boks mais
- 1 glass tika masala saus
- 1 boks creme frech 300gram
- 2 ts Karri
- 6 dl kraft fra kokt kylling
- nanbrød
Slik gør du
-
Kok kyllingen til den er gjennomkokt, ca 45 - 60 min, fyll opp gryten med vann til det dekker kyllingen
-
La den bli litt avkjølt. Spar på kraften
-
Rens kyllingen og riv kjøttet i strimler med fingrene
-
Hakk vårløk og paprika i strimler eller biter, ha dem i kraften og kok 10 minutter.
-
Tilsett karri, creme frech og tika masala, rør til det er blandet sammen
-
tilsett kyllingkjøttet
-
tilsett maisen
-
Gi et oppkok
-
Verdens beste suppe klar til servering
-
Server gjerne med deilig nanbrød
Tips
Tips:
Hvis du vil lage en kjappere og enklere versjon kan kyllingen erstattes med 4 kyllingfileter, kutt i biter å ha over i ei gryte med 6 dl vann, vårløk og paprika samt en kyllingbuljong terning
Adapted from Trykk her for oppskrift på Nanbrød
Hei kor lenge ska suppen kokes?
Den skal først koke i ti minutter som det står i oppskriften, når du har tilsatt det siste så lar du koken koke opp så er den klar til servering. Hvis du bruker kyllingfiletbiter så bør nok suppen koke 20 minutter isteden for 10 minutter
Mega dejlig og krydret suppe, nem at lave. Men mangler lidt angivelse af vægt på kylling/kyllingfileter. Og hvor meget creme fraiche er «1 boks creme fraiche» 1-2-3 dl. eller hvad?
Kirsten
1 boks Creme fraiche her i Norge er 300 gram. Jeg bruker en vanlig hel kylling, eller fire kyllingfilet, ca 700 gram 🙂 men om det er litt mer eller mindre er ikke så farlig heller 🙂
Hvis du bruker kyllingfilet, skal de bare kokes sammen med kraft, paprika og vårløk (ikke stekes først)?
Ja du kan bare koke det rett i kraften ja uten steking først 🙂