Ostefylte kjøttboller og Spagetti

Kjøttboller er godt likt her i huset av både store og små og det finnes sikkert mange forskjellige varianter man kan lage. Men dette er min favoritte, og de er ganske barnevennlige også 🙂

Du trenger: (til 4-5 personer)

  • 800 gram kjøttdeig
  • 1/2 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts chilipulver
  • 1/2 ts timian
  • 1/2 ts salvie
  • 1 ts sukker
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 dl vann
  • Mozarella kuler 2 pakker, men bruker kun noen få fra pakke to..
  • 1 egg
  • salt, pepper og paprikapulver til sausen ca 1 ts av hver

Slik gjør du:

  • Finhakk løk og hvitløk i små biter
  • Ha kjøttdeig i en bolle
  • Tilsett finhakket løk, hvitløk, salt, pepper og egg
  • Bland deigen godt med hendene, ja det er klissete.
  • Tilsett Chilipulver, timian og salvia og kna det inn i deigen
  • Gjør klar et glass med kaldt vann og en spiseskje, dette brukes for å hindre deigen i å feste seg i handa og på skjea samt hjelper til å gjøre bollene glatte og fine
  • dypp skjeen i vann og ta en ss kjøttdeig i handa, lag en fin fast ball, bruk baksiden av skjeen til å presse kjøttbollen flat.
  • Legg en mozarellakule i midten av kjøttet og pakk deigen rundt, ta litt vann på handa og form ballen til den blir glatt og rund og fin. Viktig at det er helt tett så ikke osten forsvinner ut under steking og koking.
  • Brun kjøttbollene i en panne med olje på middelsvarme. Legg de over i en bolle etterhvert som de blir ferdige.
  • Ha så alle de stekte bollene over i en panne med høye kanter eller en gryte.
  • Tilsett hakkede tomater og vann og rør forsiktig.
  • Tilsett sukker og paprika pulver og la det koke på svak varme i 20 – 30 minutter, rør forsiktig av og til. Om noe av osten skulle komme ut av en bolle så er det ingen krise, bare litt mindre ost i den bolla 🙂
  • smak til med salt og pepper de siste minuttene før servering.

Serveres sammen med Spagetti, tagliatelle eller annen pasta.  Og frisk salat er også godt til 🙂

1c

img_1749v

#Kjøttboller #osteboller #spagetti

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.