Enkel og grei søndagsmiddag av det man måtte ha i kjøleskapet av grønnsaker i tillegg trenger du en pakke kjøttdeig og litt ris eller pasta.
Oppskrift på min Søndagsgryte
Du trenger:
- 1 pk kjøttdeig
- 1/2 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 gulerot
- en halv rød,grønn og orange paprika (eller bare en hel ensfarget)
- 1 vårløk
- 1 pk hakkede tomater
- 1 ts hver av Salt, pepper og paprikapulver
- 1-2 dl vann
Slik gjør du:
- Hakk grønnsakene i biter
- Stek kjøttdeigen i en høy panne eller gryte, når den er halvveis stekt tilsetter du hvitløk, løk og gulerot
- La surre to minutter før du tilsetter vårløk og paprika og rører til alt har blandet seg
- La surre to minutter til mens du rører jevnlig
- Så tilsetter du hakkede tomater, ha litt vann i boksen og rist forsiktig før du heller det også over i pannen
- rør godt
- Så kan du tilsette vann litt og litt etter hvert som sausen tykner
- tilsett 1 ts paprika pulver, 1 ts salt og pepper
- La koke på svak varme i 20-30 minutter, rør av og til eventuelt tilsett mer vann om du synes den blir for tykk i konsistensen.
- Smak på sausen og tilsett mer salt om det behøvs.
- Server med kokt ris eller pasta.
Tips: Creme freche eller rømme er også godt å blande inn i gryteretten, om man har, 1-2 ss.
Hvis du vil servere risen pent så kan du fylle opp en liten bolle eller et glass med ris, press flatt på bunnen. Velv bollen/glasset over på en tallerken og løft opp, og vips står risen pent. Sa kan du dandere som du vil med gryteretten 🙂
Nam Nam, det smakte herlig. Jentungen på 7 forsynte seg to ganger, siste gangen uten ris, hun elsket gryteretten 🙂 Endelig er «liker ikke» paprika og Løk og tomatklumper perioden over 🙂
Tips: Jeg har alltid hakkede tomater stående i skapet da disse kan brukes til mange gode sauser og gryter på de dagene man ikke gidder traske på søndagsåpne butikker. Kjøttdeig er også greit å ha i fryseren til slike dager.
Til hvor mange holder denne oppskriften?
Ca 4 personer 🙂