Sosekjøtt er en av mine barndoms favoritter. Min far laget det beste sosekjøttet <3 Mørt, deilig kjøtt med kjempegod saus, poteter og grønnsaker. En god gammel klassiker. Den er enkel og lage, men trenger å koke i minst 2,5 timer, helst 3-4 timer. Den er ikke like god som pappa sin var, men det er heller ikke så langt unna 🙂
Sosekjøtt
Servings 4
Du trenger
- 800 gram bankekjøtt eller høyrygg
- 5 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 7-10 dl kraft av mørk buljong
- Du kan ha i løk sammen med kjøttet om du vil jeg valgte uten siden den ene ungen ikke er så glad i løk enda.
- Serveres her med poteter gulerøtter og rosenkål. Blomkål,makaronistuing,erter eller ertestuing er også godt å ha til.
Slik gjør du
-
Skjær kjøttet i store terninger ( 2,5 x 2,5 cm)
-
Smelt smør i en panne eller tykk bunnet gryte, ha i melet, rør jevnlig til det har fått en nøttebrun farge.
-
Tilsett så kraft litt og litt mens du rører til du har fått en litt tynnere konsistens enn vanlig saus.
-
Brun kjøttet i pannen, litt om gangen, når det er brunt har du det og stekefettet over i gryten, gjenta til alt kjøttet er brunet.
-
Skru ned til nest varmest, det skal så vidt koke i gryten,
-
Ha i litt salt og pepper, sett ett lokk halvveis på gryten og la det småkoke i minimum 2,5 time, eller til kjøttet er mørt. Jeg synes 3-4 timer gir godt kjøtt og god smak i sausen. Rør om av og til i gryten
-
Kok poteter og ønsket grønnsaker, så er det bare å nyte et herlig måltid 🙂
Skriv en respons