Kylling og sitron er utrolig godt i sammen. Denne enkle delikate retten med deilig frisk og syrlig smak er perfekt en fredag eller lørdagskveld.
Kylling med sitron og tomat
Servings 3
Du trenger
- 6 kylling overlår man kan bruke kyllinglår eller kyllingbryst, helst med skinn på
- 3 fedd hvitløk
- 1 sitron
- 1 dl tørr hvitvin
- 5-6 små tomater
- salt og pepper
Slik gjør du
-
Hakk hvitløk
-
Del tomatene i to
-
Press sitronen for saft, pass på at du får ut steinene, kutt sitronen i skiver etter du har tatt ut saften.
-
Ha salt og pepper på kyllingen
-
Stek kylling, med skinnsiden ned først, ca 8 minutter på hver side.
-
Ta ut kyllingen og legg på et fat, ikke tøm ut stekefettet fra pannen
-
Ha så hvitløken over i pannen
-
Tilsett hvitvin og saften fra sitron, la surre et par minutter
-
Ha oppi sitronskivene og tomat
-
Legg kyllingen oppi pannen igjen og la småkoke i ca 5 minutter (pass på at kylling er gjennomstekt )
-
Ha over litt salt og pepper
Tips
Serveres med Hele stekte poteter, ris eller Couscous.
Skriv en respons