Hjemmelaget Tomatsuppe med makaroni og egg

Hjemmelaget Tomatsuppe kan ikke sammenlignes med tomatsuppe på pose. Det smaker mye bedre med hjemmelaget og jeg liker en litt tykkere konsistens på suppen enn du får på pose. I tillegg er det utrolig enkelt og kjapt å lage. Her servert med Egg og med Pølse til de som ikke liker egg 🙂

Er du virkelig i slaget kan du jo også bake disse deilige enkle Kuvertbrødene å ha til 🙂

1

Hjemmelaget Tomatsuppe

Prep Tid 5 minutter
Cook Time 30 minutter
Total Time 40 minutter
Servings 4

Du trenger

  • 6 ss smør
  • 6 ss hvetemel
  • 2 ss Tomatpure
  • 1,5 liter vann
  • 1-2 dl kremfløte eventuelt melk men det blir best med kremfløte
  • 4 dl makaroni
  • 2 stk mørk buljong terninger
  • salt og pepper
  • Hardkokt egg og pølse i ønsket mengde

Slik gjør du

  1. Kok egg hardkokt ca 10 minutter og sett de tilside i vasken med kaldt vann i gryten
  2. Smelt smør i en gryte på middels varme, ha oppi hvetemel og la dette surre i et par minutter mens du rører jevnlig
  3. Tilsett Tomatpure og rør rundt og la surre ett minutt mens du rører
  4. Tilsett litt og litt vann mens du rører, la det bli tykt før du tilsetter nytt vann fortsett til du har brukt alt, når det koker så kan du godt skru ned varmen så det holder seg akkurat på kokepunktet.
  5. Når alt vannet er tilsatt kan du ha i buljongterningene
  6. Viktig at du rører jevnlig så det ikke brenner seg i bunnen
  7. Tilsett fløte og rør rundt og la det småkoke i 10-15 minutter mens du rører med jevne mellomrom
  8. Smak til suppen med salt og pepper
  9. Ha i makaroni og la koke til makaronien er ferdig (rundt 5 minutter med First price sin makaroni) Rør jevnlig så ikke makaronien setter seg fast i bunnen.
  10. Skrell eggene og hakk opp pølser om du har det til
  11. Så er suppen klar for servering 🙂
#Tomatsuppe #Hjemmelaget

2 Comments

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.