Lettere enn dette blir det nesten ikke ! Denne oppskriften gir litt mer å tygge på enn min forrige eplekake smuldredeig oppskrift.
Deilig eplekake med havregryn på null komma niks 🙂
Eplekake smuldredeig med havregryn
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 30 minutter
Du trenger
- 4 epler
- 2 ss sukker
- 1 ts Kanel
- 200 g smør
- 100 g mel
- 100 lettkokte havregryn
- 50 g sukker
- Rosiner og Nøtter valgfritt
Slik gjør du
-
Kutt opp eplene i fine båter og bland dem med sukker og kanel
-
ha eplebåtene i en ildfast form
-
bland sukker,mel gryn og smør, bruk hendene til å smuldre smøret i melet, la det være litt klumpete.
-
strø smuldre deigen over eplebåtene
-
stek i 15-20 min på 200 C
Tips
Server med vaniljeis og eller vaniljesaus, super enkelt og godt 🙂
Smuldredeig med havregryn kan også brukes over bær som blåbær, jordbær ,bjørnebær og bringebær 🙂
Skriv en respons