God sjokoladesmørkrem til bruk inni og utenpå kaker 🙂
Du trenger:
- 250 g romtemperert usaltet smør
- 500 g melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 mørk kokesjokolade
- litt melk (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Smelt en mørk kokesjokolade over vannbad. La den avkjøle, sett den feks i fryseren eller kjøeskapet så går det fortere. Viktig at denne ikke er varm før den tilsettes smørkremen.
- Pisk smøret i ett minutt.Bruk en K visp om du har kjøkkenmaskin ( hvis ikke bruker du vanlig visp)
- Tilsett så litt siktet melis – viktig å sikte melis så du slipper klumper i kremen – pisk ett minutt
- Tilsett vaniljeekstrakt og pisk et minutt
- tilsett resten av melisen og pisk på medium/fort styrke i 3 minutter.
- tilsett sjokoladen i smørkremen mens mikseren går på lav styrke, når alt er tilsatt la det mikses godt i sammen på høyere styrke. Du kan tilsette mer sjokolade om du ønsker det, bare pass på at det ikke blir for mye for da ødelegger du kremen.
- Hvis du vil kan du tilsette litt melk eller fløte (1 ts maks to ) for en enda glattere og tynnere konsistens
- Kremen er klar til bruk med engang, synes du den blir for myk kan du sette den i kjøleskapet 5-10 minutter.
- Bruk en flat tynn kakespade eller en god kniv til å smøre kremen rundt kaken, dette er viktig før pynting for å få alle smulene på plass. Også kalt «crumping»
Skriv en respons