Denne kaken ble utrolig saftig med en fantastisk smak av appelsin, hasselnøtt og sjokolade 🙂
Appelsin, sjokolade og hasselnøtt kake
Kakebunn
- 150 gram hasselnøtter
- 225 gram smør – Mykt romtemperert
- 100 gram sukker
- 7 egg – Romtemperert
- 30 gram Kakao pulver
- 30 gram melis
- 30 gram hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 2 ss Amaretto likør
- 1 appelsin
Kandisert Appelsin
- Skall av en appelsin
- 1 dl sukker
- 2 dl vann
- 1/2 ts mais sirup
Kakefyll
- 200 gram philadelphia ost
- 300 gram mykt smør
- 5-600 gram melis
- 1/2 ts vanilje essens
- 1/2 - 1 ts Revet appelsinskall
- 2 ts appelsinsaft
- En halv boks Nugatti
Pynt
- Ganache
- Knuste gjende kjeks
- Knuste lion king sjokolade
- Knust kandisert appelsin kan sløyfes
- Kvikklunsj
- Ferrero rocher
Ganache
- 225 gram sjokolade 70%
- 2,3 dl kremfløte
Slik gjør du
Kakebunn
-
Gjør klar 2 stekeformer på 20 cm
-
Ha hasselnøttene i en blender og bland dem til de er omtrent helt finhakket
-
Ha mel,kakao,bakepulver,salt og melis i en bolle, tilsett de finhakkede hasselnøttene og bland godt, sett til side.
-
Kok en appelsin i 15 minutter, ha lokk på gryten. Del så appelsinen i to, så på tvers, ta ut eventuelle stener og miks appelsinen i en blender ca 1 minutt. Ha over i en bolle og sett i kjøleskapet så det blir nedkjølt.
-
Separer eggene så du får 7 eggeplommer og 7 eggehviter.
-
Ha mykt smør og sukker i en bakebolle og miks på høy hastighet til det blir lett og luftig. 3-4 minutter ca.
-
Tilsett så likør og eggeplommer og miks det godt til du får en lys og luftig konsistens, ca 5 minutter.
-
Bruk en slikkepott og fold appelsinmassen inn i røren, når appelsinen er blandet helt inn tilsetter du hasselnøtt/mel blandingen. Ha røren over i en bolle og sett til siden.
-
Rengjør bollen og miks eggehvitene til den blir stor hvit og luftig (5 minutter ca)
-
Nå skal du folde kakerøren forsiktig inn i eggehviten, bruk rolige og forsiktige bevegelser så ikke eggehviten blir flat. Bland inn litt og litt røre, det ser klumpete og rart ut i starten men til slutt vil du ha en fin brun kakerøre.
-
Fordel røren i de to formene du har gjort klar og sett inn i ovnen.
-
35 – 40 minutter på 175 grader. Stikk en tynn pinne i midten av kaken, hvis pinnen kommer ut uten kakerøre på så er den ferdig.
-
La kakene stå minst 20 minutter før du tar dem ut av formen, la de avkjøle helt. Hver bunn skal deles i to, viktig at de er helt kalde før du gjør dette.
Kandisert appelsin
-
Skrell appelsinen, kutt forsiktig ut alt det hvite som er inni appelsin skallet.
-
Kok opp appelsinskallet i en gryte med vann, skyll av vannet, tilsett nytt vann og kok opp igjen, gjenta 2-3 ganger.
-
Ha så vann, sukker og sirup i en gryte og kok på middels varme i 6-8 minutter.
-
Mens dette koker kutter du appelsinskallet i strimler.
-
Tilsett så appelsinskallet og sett ned til laveste varme. La det koke svakt i 45 minutter, rør hvert 10 minutt. Når de er ferdig heller du det over i en sikt og ha så skallet rett over i sukker. Legg på en rist for nedkjøling.
-
Når det er helt kaldt har du det i en blender og blender 30 sekunder. Så har du appelsinstrø.
Kakefyll
-
Miks osten på høy hastighet i en miksebolle til den er glatt og fin
-
Ha i mykt smør og miks det på høy hastighet i 2-3 minutter
-
Tilsett halvparten av melisen, miks på lav styrke til melisen er blandet og miks på høy hastighet 2 minutter
-
tilsett resten av melis og vaniljeessens, når melisen er blandet inn miks på høy styrke i noen minutter til kremen er hvit og luftig.
-
Ta av litt under halvparten av vaniljekremen og sett til side, dette skal brukes på utsiden av kaken.
-
I resten av kremen har du i appelsinskall og saft, miks et par minutter, synes du kremen blir for fuktig tilsetter du bare litt melis til.
Sett sammen kaken
-
Del hver kakedel i to.
-
På første bunnen smører du først på nugatti med en kniv, så har du på appelsinkrem, legg på neste bunn og gjenta prosessen til alle bunnene er lagt på.
-
Når du har lagt på siste bunnen har du vaniljekremen over hele utsiden av kaken. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
-
Ta kaken ut og skjær den på midten i ying yang mønster. Smør inn med resten av vaniljekremen slik at begge kakedelene blir helt dekket. Sett kaldt frem til du skal pynte den.
Ganache
-
Knekk sjokoladen og ha i en bolle, ha fløten i en gryte og kok opp. Så fort fløten koker heller du den over sjokoladen. La det stå i 5 minutter, rør så forsiktig med en skje. Sjokoladen vil nå begynne å blande seg og etter et par minutter har du en fin og tykk ganache. La stå 5 minutter før bruk.
Pynt kaken
-
Hell Ganache midt på kaken og smør det utover mot kanten med en kniv eller slikkepott helt til det begynner å renne over kanten.
-
Ha gjendekjeks strø på den ene halvdelen og lion king strø på den andre
-
Pynt med biter av kvikklunsj, lion king og ferrero rocher
-
Ha litt knust kandisert appelsin over kjeks strøet
-
Sett kjølig et par timer så er den klar til servering.
Skriv en respons