Hamburger er snadder mat og når man lager den selv smaker det enda bedre. Ikke er det vanskelig heller og man kan lage den akkurat slik man liker den best 🙂 Med hjemmelaget hamburgerbrød og poteter så blir det et perfekt måltid.
Her får du min oppskrift på hjemmelaget hamburger, hamburgerbrød og poteter.
Hamburger og hvitløksstekte poteter
Servings 4
Du trenger
Hamburgerbrød
- 40 gram smør
- litt under en halv pakke tørr gjør
- 2- 2,5 dl melk
- 5 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1 ts sukker
- egg til pensling og sesam frø til pynt
Hvitløksstekte poteter
- Poteter ca 3 pr person
- 2 hvitløksbåter eller hvitløksmør
Hamburger
- 2 stk
- 4-500 gram kjøttdeig
- 1/2 ts paprika pulver
- 1/4 ts chilipulver
- 1/4 ts hvitløkspulver
- 1/2 ts pepper
- 1 ts salt
- en liten dæsj kremfløte
- revet parmesanost ca 1/4 av en parmesanoststang
- 4 tynne skiver Kryddersmør
- Ost
- Bacon
- tilbehør : løk agurk, tomat, dressing, ketchup - eller det du liker å ha på hamburgeren.
Slik gjør du
Hamburgerbrød
-
Forvarm ovnen til 200 grader
-
Ha alt det tørre i en bakebolle
-
Smelt smøret i en gryte, når det er smeltet har du oppi melken,rør godt og skru av platen. la det stå til det er rundt 37-40 grader. . Et lite triks for å kjenne om noe er nådd rundt 37 grader er å ta en liten dråpe og putte på midt på innsiden av håndleddet, er det 37 grader så skal det ikke kjennes kaldt eller varmt ut. Tørrgjør tåler litt høyere temperaturer enn fersk gjær.
-
Ha nesten all smøret og melken over melblandingen og bland godt med en sleiv eller hånda. Tilsett mer melk eller mel om deigen er for tørr eller våt.
-
Elt deigen i 2-3 minutter å sett til heving i 30 minutter
-
Rull ut litt store boller og kjevle dem til rundt 1-1.5 cm tykke
-
bruk en gaffel og lag noen stikke merker på toppen
-
Etterhev i 15 minutter
-
Pensle med egg og strø over noen sesamfrø
-
Stekes på 200 grader i 10-12 minutter
Hvitløkstekte Poteter
-
Små poteter, deles i to så i to igjen så du får små båter.
-
Kok dem i 10-15 minutter eller til de er myke inni.
-
Sett til side og lag dem ferdig rett før hamburgerne er ferdige.
-
Ha hvitløksmør og litt olje i en panne på høy varme, stek potetene til de brune og crispy på utsiden, ca 4-5 minutter. Oppskrift på hvitløksmør finner du HER
-
Ha på litt salt og pepper
Hamburger
-
Ha kjøttdeigen i en bolle
-
tilsett krydderet og fløten, bland godt med hånda eller en skje
-
tilsett revet parmesan og bland det godt inn i deigen
-
Del deigen i to, eventuelt en litt større og en litt mindre om din bedre halvdel spiser mer enn deg 🙂
-
Form til en bolle og press den flat, legg så to skiver kryddersmør i midten, pakk deigen rundt og form til en bolle igjen før du presser den flat.
-
Stekes på middelsvarme 3-4 minutter på hver side, husk å steke bacon også, enten i samme panne eller på et brett i stekeovnen.
-
Ha så på ost og sett hele stekepannen inn i stekeovnen til osten har smeltet. Har du ikke panne som kan settes i stekeovnen kan du legge på et lokk istedenfor.
-
Så er det bare å sette sammen hamburgeren slik du ønsker og server med nydelige poteter til.
#Hamburger #hamburgerbrød #hvitløkpoteter
Skriv en respons