Nakkekoteletter er utrolig godt om kjøttet bare blir mørt nok, med denne metoden får du saftig og mørt kjøtt. Server med ris og paprika chop suey og du har et deilig måltid som er veldig enkelt å lage 🙂
Møre koteletter
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 3 timer 20 minutter
Total Time 3 timer 35 minutter
Servings 4
Du trenger
- 4 nakke koteletter
- 1 rød grønn og gul paprika
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl hvitvin matvin
- 1 rød løk
- 1/2 rød chilipepper
- 1 pose Chop suey saus
- Jasmineris til 4 personer - slik koker du perfekt ris
- Bernaise saus eller annen ønsket saus
Slik gjør du
-
Forvarm stekeovnen til 160 - 170 grader
-
Brun nakkekoteletten på høy varme et par minutter på hver side til de har fått en fin brunfarge. Ha kotelettene over i en langpanne eller stor ildfast form.Ha litt smør eller olje i bunnen av formen.
-
Server kotelettene med ris, paprika Chop suey og Saus. Et enkelt og deilig måltid 🙂
-
I stekepannen har du nå i vinen og lar det koke i to minutter.
-
Hell vinkraften over i formen med kotelettene.
-
Skrell en løk og del den i fire og ha over i formen sammen med kotelettene og sett dem i stekeovnen 2 - 2.5 time.
-
Når det er 20 minutter til middag setter du på risen og begynner og forberede paprika Chop suey.
Paprika Chop Suey
-
Kutt paprika og chili i strimler
-
Hakk opp hvitløken
-
Varm opp en stekepanne med litt olje
-
Ha oppi paprika, hvitløk og chili og la det surre mens du rører 3-4 minutter
-
Tilsett Chop suey sausen og la det surre i 5 minutter, rør av og til
Bernaisesaus
-
Lag sausen selv eller gjør det enkelt å kjøp bernaisesause på pose.
-
Når du tar kotelettene ut av ovnene heller du i halvparten av kraften fra formen i bernaisesausen og gir det ett oppkok.
Takk for enkel, godt forklart og nydelig oppskrift!