Denne Kylling gryta er knallgod, kremete i konsistensen og med mye smak. Server gjerne litt godt brød til, og med revet Cheddar eller parmesan ost på toppen, helt nydelig 🙂
Kylling fajita pasta
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 40 minutter
Total Time 50 minutter
Servings 3
- Du trenger: 2-4 porsjoner
- 2 kyllingfilet
- 1/2 rød grønn og gul paprika (1 1/2 til sammen)
- 1/2 rød Chili - Vil du ha en ekstra hot rett tilsetter du i tillegg en liten grønn "very hot chili"
- 1 liten løk
- 3 fedd hvitløk
- 5-6 tørkede tomater
- 7-8 cherry tomater
- 3 ss Tacokrydder - denne er laget med hjemmelaget taco krydder oppskrift HER
- 5,5 dl pasta penne eller skruer
- 4 dl vann med en kylling buljongterning
- 1,5-2 dl Tine krem fløte
- 1 -2 ss olivenolje
- Cheddarost / parmesan / valgfritt
Slik gjør du
-
Gjør klar grønnsakene, kutt alt i passe små biter og sett til side i skåler
-
Kutt kyllingfilet i biter
-
Sett klar fløte, vann og pasta
-
Ha kyllingen i en dyp panne eller i en gryte med litt smør eller olje, la surre mens du rører 2-3 minutter på middels høy varme.
-
Tilsett 1,5 ss taco krydder rør godt og la surre 3-4 minutter mens du rører.
-
Ha kyllingen over i en skål og sett til side.
-
I samme pannen/gryten (ikke vask den i mellom) har du i litt smør og tilsetter løk og paprika, la surre 3-4 minutter mens du rører jevnlig.
-
Ha i chili og hvitløk og bland inn. tilsett resten av Tacokrydderet.
-
La surre 1 minutt og ha grønnsakene over i en bolle og sett til side.
-
I samme pannen har du nå i olivenoljen, tilsett så tomatene og la surre ett minutt.
-
Tilsett pasta, vann og fløte, rør godt og la koke på svak varme under lokk i ca 15 minutter. Rør av og til. Det meste av væsken skal nå være redusert og kremete. Er det for bløt konsistens kan du skru opp varmen litt og la det surre mens du rører jevnlig til det blir kremete. Er det for tørt kan du tilsette litt fløte eller kraft.
-
Så tilsetter du kyllingen og grønnsakene, bland godt og la det surre 2-3 minutter
-
Server med revet Cheddarost eller parmesan.
Hei. Vil bare tipse om side på Facebook som stjeler andres matinnlegg, bla er dette brukt der: https://m.facebook.com/Kosttips-kosthold-trening-1511935425771119/
Det er ikke nevnt noe om opphavsrett eller kilde og jeg regner med at du ikke synes dette er fair…. Bare en heads-up.
Tusen Takk for tips, det er selvfølgelig ikke greit, verken for meg eller andre matbloggere 🙂 Action taken 🙂
Når en skal tilsette pastaen, skal den være kokt først eller skal den kokes «underveis»? Om du skjønner
Den skal ikke være kokt men kokes underveis ja 🙂