Av og til får jeg lyst på noe søtt og godt på kvelden, en sjelden gang står jeg i mot men de gangene jeg ikke gjør det så er det greit å lage noe som er både kjapt og enkelt. Det er alltid kjekt å ha butterdeig liggende i fryseren, de er så enkle å fylle med godsaker og så smaker det jo så godt, som disse deilige wienerbrødene. Som Ingrid Espelid alltid sa, det er lov å jukse lite granne 🙂
Wienerbrød med vaniljekrem
Prep Tid 5 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 25 minutter
Servings 10
- 1 pakke butterdeig kjøpes frossen i frysedisken på de fleste butikker
- 1 pakke Vaniljekrem
- Melis til pynt
-
Tin butterdeig platene
-
Del hver plate i to, og kjevle et par ganger i begge retninger på hver del så de blir litt større.
-
Brett alle hjørnene slik at de møtes på midten.
-
Legg 1 ss vaniljekrem i midten av hver deig
-
pensle med egg på kantene
-
Stekes på 200 grader nederst i ovnen i 17 minutter, flytt de opp de siste minuttene om de ikke har fått så mye farge enda.
-
Ha litt melis og vann i en bolle og ha det over wienerbrødene om du ønsker.
-
Så kjapt, enkelt og veldig godt 🙂
fint blogg
Superdigge wienerbrød. Takk for tips og oppskrift 🙂
Ja de er farlig enkle og gode 😀 Herlig at det falt i smak 😀
Kan disse lages i stort kvantum og fryses ned? Har du prøvd?
Har ikke forsøkt å fryse ned nei så litt usikker på resultatet!
Hei.
Har frosset ned butterdeig med vaniljekrem og syltetøy. Har satt dem på varmluft for tining ,og litt ekstra. De smaker som da de var nystekt.
Ha på glasur eller melisdryss.