Jeg var sent i tenårene når jeg første gang innså at pappa ikke hadde tullet med meg alle disse årene når han fortalte at vi skulle ha beinløse fugler til middag.
Beinløse fugler
Serveres med brunsaus, se link til oppskrift nederst
Prep Tid 15 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 45 minutter
Servings 4
Du trenger
Beinløse fugler
- 500 gram kjøttdeig av storfe
- 1/2 ss salt
- 1 1/4 ss potetmel
- ca 4 dl melk
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts tilsammen av ingefær og muskat
Fyll
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1/4 ts ingefær
- 1/4 ts nellik
- Krydderne blandes sammen i en bolle og settes til siden
- 100-150 gram bacon i små terninger stekt. Settes til side
Slik gjør du
-
Ha kjøttdeigen i en bolle.
-
Spe med 1-2 ss melk om gangen. Rør melken godt inn så deigen blir seig igjen før du sper enda mer. Bruk hendene eller en stor skje.
-
Når du har blandet inn halvparte av melken kan du spe med dobbelt så mye hver gang.
-
Rør så inn krydder og potetmel
-
Ha vann på en stekefjøl og fordel farsen utover til en firkant (deigen skal være ganske bløt/myk)
-
Del den i 10 ca like store avlange stykker
-
Strø på krydderblandingen og legg en stripe med bacon midt på hvert stykke
-
Rull stykkene sammen og glatt dem til i ender og skjøter med hendene .
-
Brun rullene pent helt rundt.
-
Legg rullene over i brun saus og la småkoke i ca 20 minutter.
-
Serveres hele i sausen med poteter, makaroni (valgfritt) og grønnsaker
-
Saftig og smaksrikt
Tips
Adapted from Trykk her for oppskrift på Brunsaus
Skriv en respons