En flott og smaksrik kake som ser utrolig flott ut med sin dype røde farge og hvite krem. Passer like godt i selskap som til søndagsdesserten. Kjempegod 🙂
Red Velvet kake
Prep Tid 20 minutter
Cook Time 40 minutter
Du trenger
Kakebunn
- To 25 cm runde former
- 500 g hvetemel
- 500 gram sukker
- 250 gram smør romtemperert
- 30 gram kakao
- 4 egg
- 4,5 -5 dl melk
- 1/2 ts salt
- 2 ts blank eddik
- 2 ts natron
- 2 ss red velvet emulsjon kan erstattes med 2 ts vanilje essens og 2 ss rød farge (emulsjon kjøpes på hobby butikker, traktøren eller nettbutikker som selger bakesaker)
Ostekremfyll
- 400 gram Philadelphia Ost
- 1 ts vanilje essens
- 3 dl kremfløte pisket
- 300 gram melis +/-
Slik gjør du
Kakebunn
-
Forvarm ovnen til 175 grader
-
Bland mel, kakao og salt i en bolle
-
Bland melk og red velvet emulsjon, rør godt
-
Ha mykt smør og sukker i en bolle og miks godt i 2-4 minutter
-
Ha i eggene , ett og ett, miks godt mellom hvert egg. (1-2 min)
-
Tilsett så melblanding og melkeblanding ltit og litt vekselsvis, begynn og avslutt med det tørre.
-
I et glass blander du natron og eddik, rør kjapt med en liten skje, det skal begynne å boble, bland det raskt inn i deigen med en slikkepott.
-
Fordel deigen i to runde 24-25 cm former, ha bakepapir i bunnen og smør kantene
-
stekes i 30-40 minutter midt i ovnen. Stikk med en pinne i kaken, hvis pinnen kommer ut ren så er kaken ferdig.
-
La koken stå i formen i 15 minutter før du tar den ut og setter på en rist til avkjøling.
-
Del hver kakebunn i to når de er blitt helt kalde.
Ostekremfyll
-
Ha ost i en bakebolle og miks godt på høy hastighet i 1 minutt
-
Tilsett halvparten av melisen, miks godt 2-3 minutter.
-
Tilsett vanilje essens, bland godt.
-
Tilsett så litt og litt pisket kremfløte.
-
Tilsett litt og litt melis til du får ønsket konsistens.
Sette sammen kaken
-
Del hver kakebunn i to deler.
-
smør fyll på den ene bunnen, sett på neste bunn og gjenta. Ha ostekrem på utsiden av kaken.
-
Pynt med noe på toppen om du ønsker, eller du kan kle den i marsipan og eller fondant.
-
Klar til servering.
-
Oppbevares kjølig.
Skriv en respons