Enkel og god oppskrift på salt karamell. Kan brukes som topping på kaker eller is eller inni kaker og muffins. Kjempegod 🙂
Salt karamell
Salt karamell
- 200 gram sukker
- 85 gram usaltet smør
- 1,3 dl kremfløte
- 1 ts salt
Slik gjør du
-
Ha sukkeret i en kjele på middelsvarme. Sukkeret skal smelte sakte, først blir det litt klumpete før det smelter helt og får en fin brunfarge.
-
Rør jevnlig og pass på at det ikke blir brent
-
Når alt sukkeret er smeltet har du i smøret, det vil nå boble og frese litt ,skru ned varmen og trekk til side om det koker for mye.
-
Rør til alt smøret er smeltet.
-
Ha så i litt og litt av fløten mens du rører godt, la det hele koke 1 minutt
-
Ha i salt, rør godt, ha over i en bolle og sett til avkjøling.
-
Karamellen blir ikke hard når den er kald, tykkere men fremdeles myk i konsistensen.
ser velsmakende
Hei denne ska jeg prøve me engang👩🍳👩🍳hørtes nusselig ut!! Men lurte på hvor le ge kan den stå i kjøleskap før den blir dårlig??😃😃