Disse enkle deilige kakene som du kan fylle med hvilken som helst deilig krem er knallgode og perfekte til kaffen. Du kan bruke vaniljekrem, pisket krem, sjokoladekrem osv. Her har jeg brukt pisket krem blandet med jordbærsyltetøy. Med sjokoladesaus og melis dryss på toppen.
Krempuff kaker
Prep Tid 20 minutter
Cook Time 25 minutter
Total Time 2 timer 10 minutter
Servings 20
Du trenger
- 2,5 dl vann
- 60 gram smør
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 2,4 dl hvetemel
- 3 egg
- Pisket kremfløte medJordbærsyltetøy til fyll og sjokoladesaus jeg bruker freia sin
Slik gjør du
-
Forvarm stekeovnen til 190 grader
-
Ha smør, vann, salt og sukker i en gryte og kok opp.
-
Ta gryten av platen og tilsett melet og bland godt
-
Sett gryten tilbake på platen på lav til middels varme og rør hele tiden til du får en glatt klump med deig, og det blir et belegg i bunnen av gryten (2-3 minutter)
-
Ha deigen over i en bolle og sett i kjøleskapet i 10 minutter
-
Ta ut bollen og pisk inn ett og ett egg pisk i 1 minutt før du tilsetter et nytt egg, bruk gjerne kjøkkenmaskin eller håndmikser til å vispe med.
-
Deigen skal bli blank med myke topper, da er den ferdig.
-
Ha deigen over i en sprøytepose eventuelt bruk en skje til å forme rundinger, hjerter eller hva du måtte ønske av form på kakene. Ca 1-1,5 ss røre pr kake.
-
Stekes midt i ovnen 20 -25 minutter, til de er blåst opp og er lysebrune på toppen.
-
Ta ut av ovnen og sett kakene på en rist til avkjøling.
-
La kakene avkjøle helt før du fyller dem med krem. ( 15-20 min)
Fylling av kake
-
Ha krem i en sprøytepose, bruk en lang tynn tipp.
-
Dytt tuppen av tippen inn i midten av kaken litt mot undersiden. Fyll opp kaken med krem, du ser at den blåser seg litt opp, trekk tippen ut mot hullet mens du fyller.
-
Ha striper med sjokoladesaus over kaken og avslutt med å drysse litt melis over.
-
Kan serveres med engang men blir enda bedre om de får 30 minutt i kjøleskapet før du serverer dem.
Skriv en respons