Scampi og blåskjell svømmende i en kremete og smaksrik saus, her servert med ris og brokkoli. Du kan fint erstatte blåskjellene eller droppe dem. Utenom ris kan retten fint serveres med pasta, couscous eller godt brød til. Kjapt og enkelt med masse smak 🙂 Dette er utrolig godt 😀
Scampi og blåskjellgryte
Prep Tid 15 minutter
Cook Time 10 minutter
Total Time 25 minutter
Servings 3
Du trenger
- 500 gram renset og skrelt Scampi
- 50-100 gram blåskjell kjøtt
- 1/2 løk
- 2 +2 fedd hvitløk
- 50 gram Aromasopp
- 1/2 grønn paprika
- 50 gram ferske aspargesbønner
- 1 liten ekstra/very hot chili
- 1/2 brokkoli
- 1 boks hakkede tomater
- 2 dl kremfløte
- 1 dl hvit matvin eller fiskekraft/buljong
- 2 ss naturelle yoghurt
- 1 ts fish sauce
- 1 ts workchestersauce
- 1 ts salt
- 1 ts sort pepper
- 1 ts paprika pulver
- 1 ts fersk hakket koriander
- 1/4 ts cuminin
- 1/4 ts hot chili pulver
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1/4 ts chili flak
- 1/2 sitron
Slik gjør du
-
Hakk løk, 2 fedd hvitløk og chili. Ha det over i en dyp varm panne tilsatt olje og smør. La surre et par minutter
-
Tilsett hakkede tomater, rør godt og la surre et par minutter.
-
Tilsett vin, worchester og fish sauce, rør godt og la det småkoke i 2-3 minutter.
-
Ha i fløte og yoghurt, rør godt og la koke 2 -3 minutter.
-
Tilsett sopp, aspargesbønner, paprika og krydder, rør godt og la det hele koke på svak varme i 10- 15 minutter
-
Ha olje og smør i en panne på høy varme, ha i 2 fedd med hakket hvitløk.
-
Ha i scampien, la steke 1 minutt, de skal nå ha blitt røde på den ene siden, snu dem og la steke 2 minutter på andre siden.
-
Ha scampi og stekekraften over i sausen, tilsett blåskjell kjøttet, la det hele småkoke i 3-4 minutter.
-
Kok brokkolien og server ved siden av sammen med ønsket tilbehør.
-
Skvisj over litt sitronsaft før du spiser.
Skriv en respons