Chili cheese dog bake

Ost, bakst, chili,pølse, kjøtt alt mikset i denne herlige, spicy gryten. Jeg elsker bakst og jeg elsker varm mat så denne retten er helt perfekt til meg. I tillegg er den kjapp og enkel å lage. Den er utrolig god og anbefales på det varmeste 🙂

1

2

IMG_6783

3

4

5

6

Chilidog bake

Prep Tid 30 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 50 minutter
Servings 4
Author Spiselise.no

Du trenger

Chili

  • 1/2 hakket løk
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 liten very hot chili hakket
  • 2/3 boks med kidney beans
  • 1/2 boks hakkede tomater
  • 2 ts tomatpure
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 ts chili pulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1/4 ts chili flak
  • 1/2 ts paprika pulver

Pølse

  • 4 stk valgfri pølse anbefaler noen gode fra  slakteren.
  • Kutt pølsene i litt store biter

Deig

  • 250 gram hvetemel
  • 115 gram smør i terninger
  • 1-2 dl melk
  • 1/1 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Osteblanding

  • 150 gram revet mozarella og cheddar ost
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ss smeltet smør

Slik gjør du

Chili

  1. Hakk løk og ha i en varm panne med litt olje
  2. La surre til de blir blanke, rør jevnlig, 2-3 minutter
  3. ha i kjøttdeigen, stek og hakk.
  4. Tilsett hakkede tomater, vann og tomatpure og bland godt
  5. Ha i kidney bønner, chili og krydder
  6. bland godt og la småputre i 5 minutter på laveste varme, rør av og til

Deig

  1. Ha mel, salt og bakepulver i en bolle.
  2. Ha i smøret i terninger og bruk fingrene til å smuldre smøret inn i melet så det blir små klumper.
  3. Tilsett melk litt og litt mens du rører med en gaffel. Når deigen blir fast og slipper bollen er den klar.
  4. Ha den på bordet med litt mel og kjevle ut til den er ca 1,2 cm tykk.
  5. Stikk ut rundinger med en kopp eller form.
  6. Ta sammen deigen og kjevle ut på ny, gjenta til du har brukt opp deigen.

Osteblanding

  1. Bland alt i en bolle
  2. Ha en og en deigkake i bollen, bland den godt så den blir dekket av osteblandingen.

Sette sammen formen

  1. Ha chili i bunnen av en ildfast form (34*24)
  2. Ha over pølsebitene
  3. Legg deigkakene dynket i osteblanding på toppen.
  4. Ha litt ekstra ost på toppen og i mellom deigkakene.
  5. Stekes på 180 grader i 20 minutter - hvis de ikke ser helt ferdige ut så sett ovnen opp til 200-220 grader og stek videre i ca 5 minutter eller til de er fine og brune på toppen.
  6. Serveres med rømme og eventuelt salat.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.