Stekt makrell med rømme og agurksalat

Makrell er den beste fisken jeg vet om, aller best liker jeg den stekt med crispy skinn servert med kokte poteter, rømme og agurksalat. Så er det utrolig kjapt og enkelt å lage 🙂

1

Stekt makrell med rømme og agurksalat

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 30 minutter
Total Time 40 minutter
Author Spiselise.no

Du trenger

  • Makrell filet med skinn og uten bein. Fiks selv eller kjøp hos fiskehandleren. Noen butikker har også frossen makrell i frysedisken. Beregn 2-3 fileter pr person
  • Poteter
  • Smør smeltet
  • Rømme
  • 1 agurk
  • 1 ss hvitvins eddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ss olivenolje
  • 2-3 ss hvetemel
  • 1 ts salt og 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sett potetene til kok
  2. Kutt agurken i skiver og legg dem i en bolle.
  3. I et glass blander du sukker, eddik og olivenolje, og rør godt. Ha blandingen over agurkene. Bland godt å sett kjølig frem til servering.
  4. På en tallerken blander du mel, salt og pepper.
  5. Når potetene er ferdige kan du begynne å steke fisken.
  6. Ha filetene på tallerken med melblanding og sørg for at fisken er helt dekket på begge sider.
  7. Ha fileten over i en varm panne med smør, stek skinnsiden først. Ca 2 min på hver side.
  8. Server med kokte poteter, smeltet smør, rømme og agurksalat.
#makrell #stektmakrell #agurksalat #godtno #godt

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.