Enkel, nydelig og mektig dessert. Red velvet sveler er kjempegodt og kan toppes med mye forskjellig godt. Her har jeg brukt ostekrem, jordbærsaus og jordbær og det smakte helt nydelig 🙂
Red velvet sveler
Prep Tid 30 minutter
Cook Time 15 minutter
Total Time 45 minutter
Du trenger
- 1/2 porsjon Sveler se link til oppskrift nederst (halver oppskriften)
- 1 god ss red velvet emulsjon kjøpes på hobby butikk eller traktøren Eventuelt kan du bruke rød mat farge. Blandes inn i kulturmelken.
- Stek 3 sveler om gangen de skal være 3 forskjellige størrelser, når du bygger den skal det bli som en pyramide, stor, mindre, minst.
Jordbærsaus
- 300 gram jordbær ferske eller frosne
- 0,5-1 dl vann
- 80 gram sukker
- litt sitronsaft
Ostekrem
- 200 gram Philadelphia ost romptemperert
- 100 gram smør romtemperert
- 1-2 dl kremfløte
- 1 ts vanilje essens
- 500 gram melis
Slik gjør du
Jordbærsaus
-
Kok opp sukker og vann
-
Tilsett bærene, kok opp og sett til side.
-
La trekke i 10 minutter
-
bruk en stavmikser å mos til du får en glatt fin saus.
-
Ha i en bolle og sett til avkjøling.
Ostekrem
-
Miks smør og ost godt i sammen i en kjøkkenmaskin, 2-3 minutter
-
Tilsett halvparten av melisen og miks godt i 3-5 minutter til det blir fluffy
-
tilsett fløte og vanilje essens og miks godt 1-2 minutter
-
tilsett resten av meliset litt og litt til du får ønsket konsistens, bruk mer eller mindre etter behov
-
Pisk godt 2- 3 minutter til du får en fin kremete konsistens.
Sette sammen
-
Begynn med den største svelen i bunn
-
legg et lag med jordbær, kutt sånn at du får to flate sider på jordbæret, la tuppen stikke over kanten.
-
legg et lag med krem oppå jordbærene, legg på neste svele og gjenta.
-
På toppen har du over jordbærsaus, pynt med jordbær, blåbær eventuelt ha over litt mapel sirup også
Tips
Adapted from Trykk her for oppskrift på sveler
Skriv en respons