Fiskesuppe er utrolig godt, raskt og enkelt. Du kan selv variere hvilke grønnsaker og hva slags sjømat du vil ha oppi, her får du min favoritt 🙂
Fiskesuppe
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 12 minutter
Total Time 30 minutter
Servings 4
Du trenger
- 6 dl vann
- 7 dl kremfløte
- 1 terning fiskebuljong
- 1 gulerot
- 1 liten vårløk
- 1/2 purre litt mindre om den er veldig stor
- 1 rød chilipepper
- 1 stilk stangselleri
- 1 fedd hvitløk
- 1 potet
- 2 lakse fileter
- 4-5 fiskeboller
- en liten neve kokte scampi eller reker
- 2 ss kokte/dampede blåskjell kun kjøttet
- 1 ts salt
- 1/4 ts chiliflak
- 1/2 ts sort pepper
- Litt hakket fersk gressløk
- Hakket fersk dill
Slik gjør du
-
Skrell potet og gulerot, kutt i tynne strimler
-
Kutt vårløk, chilipepper, stangselleri og purre i tynne ringer/strimler
-
Hakk hvitløk i små biter
-
Kutt fisk og fiskeboller i mindre biter
-
I en gryte har du i vann og buljongterning, kok opp
-
tilsett potetstrimlene og la koke 3 minutter
-
tilsett guleroten og la koke 2 minutter
-
tilsett resten av grønnsakene
-
tilsett fløte og krydder
-
kok opp og la koke i 3-5 minutter
-
Tilsett fisken og la koke 2 minutter
-
tilsett resten av sjømaten + dill og gressløk
-
kok opp og la koke 1 minutt eller til fisken er ferdig
-
Smak til med mer som salt om det trengs
-
Server med spiralloffskiver eller annet godt brød
Nå var jeg sulten