Hjemmelaget blåbærsaft er veldig godt, og når man har plukket bærene selv så smaker det jo desto bedre 🙂
Blåbærsaft
Cook Time 45 minutter
Total Time 1 time 40 minutter
Ingredienser
- 1 kg bær
- 1/2 liter vann
- 300 g sukker til hver liter saft
Slik gjør du
-
Bærene renses og skylles, ha dem i en gryte med ½ liter vann pr 1 kg bær, kok på svak varme til saften begynner å komme ut av bærene og de blir myke.
-
Sett det til side så det blir litt avkjølet før bærene siles igjennom et tynt kjøkkenhåndkle.
-
Saften kokes og skummes så i 15 minutter med ca 300 g sukker til hver liter saft. Saften fylles så på varme sterile flasker, korkes og lukkes.
-
Oppbevares mørkt og kjølig. Holder seg ca 1 uke etter åpning.
Skriv en respons