Plommegrøt

På denne tiden av året er det mange heldige som har nydelige modne plommer i hagen sin. Jeg var så heldig å fikk en pose nydelige plommer av min samboers foreldre, og da måtte jeg jo lage plommegrøt servert med melk og sukker på, som er en av mine favoritter 🙂 Konsistensen og smaken er bare helt i min gate. Så har du noen plommer i hagen du ikke vet hva du skal bruke til så kan du jo teste ut plommegrøt (eller sende de til meg) 🙂 Denne oppskriften gir  4-5 porsjoner, jeg spiste alt selv, det skal jeg innrømme, dog i to omganger 😛 

1

2

IMG_8829

IMG_8834

5 fra 1 stemme
Print

Plommegrøt

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 12 minutter
Total Time 25 minutter
Servings 5
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 500 gram plommer uten sten
  • 4-5 dl vann
  • 200 gram sukker
  • 2 ss potetmel

Slik gjør du

  1. Ta ut stenen av plommene å ha dem over i en gryte
  2. Ha vann over plommene, vannet skal dekke så vidt over plommene
  3. Kok opp å la koke på svak varme i ca 10 minutter ,rør av og til.
  4. Ha i sukkeret og rør godt, la det koke opp og småkoke 1 minutt.
  5. Bland potetmel i en kopp sammen med litt kaldt vann, rør godt før du har det over plommene i en tynn stråle mens du rører. Viktig at grøten ikke koker etter du har tilsatt potetmelet.
  6. Ha grøten over i en bolle, suppe eller dessertskål.
  7. Ha litt sukker på toppen for å unngå snerk. Sett kjølig.
  8. Serveres kald med melk og sukker på 🙂
#Plommegrøt #plommer #høstdessert

17 Comments

  1. Den ble ikke tjukk nok, hadde to toppede spiseskjeer med potetmel. Kan jeg varme den opp igjen og tilsette litt mer for å tjukne den?

    • Ja det vil jeg tro gjør samme nytten, jeg bruker maizena til lignende saker så tror ikke det skal være noe problem 😁

  2. Er gammel husmor.Bruler alltid maisenna til grøt…men skjønner ikke det med koking.Jeg laR det koke opp etter tatt i pmel/maisenafordi for da blirmel smakenborte.

  3. På skulekjøkkenet (på 1960-talet) lærte me at fruktgraut endrar konsistens ved koking med potetmjøl. Kanskje var det ikkje potetmjølet åleine som som var årsaken, men kraftig røring i tillegg: Grauten blei seig (som snott!) og rett og slett uappetitteleg då ei av klasseveninnene mine både kokte og rørte i fruktgrauten etter at jevninga var tilsett.

  4. 5 stjerner
    Laget plommegrøt etter SpiseLise sin oppskrift i dag. Helt perfekt. Hadde skapet fullt av Maizenemel. Men turte ikke avvike oppskriften. Dro til butikken og kjøpte potetmel. Ser at andre har brukt maizenemel og er fornøyd med det. Da vet jeg det også. Har også fått vite at plommegrøten kan fryses. Godt å vite.

1 Trackback / Pingback

  1. Plommesaft

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.