
På denne tiden av året er det mange heldige som har nydelige modne plommer i hagen sin. Jeg var så heldig å fikk en pose nydelige plommer av min samboers foreldre, og da måtte jeg jo lage plommegrøt servert med melk og sukker på, som er en av mine favoritter 🙂 Konsistensen og smaken er bare helt i min gate. Så har du noen plommer i hagen du ikke vet hva du skal bruke til så kan du jo teste ut plommegrøt (eller sende de til meg) 🙂 Denne oppskriften gir 4-5 porsjoner, jeg spiste alt selv, det skal jeg innrømme, dog i to omganger 😛

Plommegrøt
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 12 minutter
Total Time 25 minutter
Servings 5
Du trenger
- 500 gram plommer uten sten
- 4-5 dl vann
- 200 gram sukker
- 2 ss potetmel
Slik gjør du
-
Ta ut stenen av plommene å ha dem over i en gryte
-
Ha vann over plommene, vannet skal dekke så vidt over plommene
-
Kok opp å la koke på svak varme i ca 10 minutter ,rør av og til.
-
Ha i sukkeret og rør godt, la det koke opp og småkoke 1 minutt.
-
Bland potetmel i en kopp sammen med litt kaldt vann, rør godt før du har det over plommene i en tynn stråle mens du rører. Viktig at grøten ikke koker etter du har tilsatt potetmelet.
-
Ha grøten over i en bolle, suppe eller dessertskål.
-
Ha litt sukker på toppen for å unngå snerk. Sett kjølig.
-
Serveres kald med melk og sukker på 🙂
Hei! Kan ferdig plommegrøt fryses?
Har ikke gjort det selv men tror det skal gå fint uten at jeg er 100 % sikker 🙂
Har fryst plommegrøt flere ganger, gr utmerket
Jeg har plommer, i Fana, vil du ha ?
Kan man fryse ubehandlete Plommer ?
Kan man fryse Plommegrøt/Kompott ?
Ubehandlet plommer kan man fryse, jeg ville tatt ut steinen først. Det går fint og fryse plommegrøt så da burde det jo gå fint og fryse plommegrøt/kompott også? ☺️
Den ble ikke tjukk nok, hadde to toppede spiseskjeer med potetmel. Kan jeg varme den opp igjen og tilsette litt mer for å tjukne den?
Ja det kan du bare pass på at du ikke koker det, ta av platen rett før kokepunktet☺️
Takk, da prøvde jeg det. 😀 Men,, hvorfor må det ikke koke etter tilsatt potetmel? hva skjer?
Godt spørsmål , er litt usikker men tror det skiller seg og smaker rart 😅gammel skolelære man har tatt til seg uten å huske hvorfor det måtte være slik 😛
Kan det brukes maisennamel istedenfor potetmel i plommegtøten
Ja det vil jeg tro gjør samme nytten, jeg bruker maizena til lignende saker så tror ikke det skal være noe problem 😁
Er gammel husmor.Bruler alltid maisenna til grøt…men skjønner ikke det med koking.Jeg laR det koke opp etter tatt i pmel/maisenafordi for da blirmel smakenborte.
Laget plummegrøt den ble helt perfekt
På skulekjøkkenet (på 1960-talet) lærte me at fruktgraut endrar konsistens ved koking med potetmjøl. Kanskje var det ikkje potetmjølet åleine som som var årsaken, men kraftig røring i tillegg: Grauten blei seig (som snott!) og rett og slett uappetitteleg då ei av klasseveninnene mine både kokte og rørte i fruktgrauten etter at jevninga var tilsett.
Laget plommegrøt etter SpiseLise sin oppskrift i dag. Helt perfekt. Hadde skapet fullt av Maizenemel. Men turte ikke avvike oppskriften. Dro til butikken og kjøpte potetmel. Ser at andre har brukt maizenemel og er fornøyd med det. Da vet jeg det også. Har også fått vite at plommegrøten kan fryses. Godt å vite.
Jeg tar av skinnet,eller skreller dei. Liker ikke dette.