En deilig fyldig villsopp suppe laget av potet, blomkål, fløtemelk og nyplukket sopp. Jeg var så heldig å snuble over en liten skog med kantareller og noen få piggsopp på tur med hunden her om dagen. En veldig mettende suppe med smak av skogsgull 🙂
Villsopp suppe
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 15 minutter
Total Time 30 minutter
Servings 2
Ingredienser
- 2 kokte poteter
- 1/2 kokt liten blomkål
- 5-6 dl sopp - Jeg har brukt mest kantarell og noen piggsopp som jeg også fant
- 3-4 dl tine kremfløte
- 2 dl lett melk eventuelt 1-2 dl vann i tillegg om du synes suppen er for tykk
- 1 ts salt
Slik gjør du
-
kok potene og blomkålen møre
-
Store sopper kan deles i 2-3 biter, men pass på at det ikke blir for små biter.
-
Stek soppen i en panne med smør på middels varme i 7-8 minutter. Pass på så de ikke får stekeskorpe. sett til side.
-
I en gryte har du de kokte potetene og blomkålen. Mos med en gaffel.
-
tilsett fløte + melk og bruk en stavmikser til å blende grønnsakene inn i fløtemelken til du får en fin klumpe fri konsistens.
-
Varm opp suppen på svak varme mens du rører, om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann nå til ønsket tykkelse.
-
Smak til med salt
-
Tilsett soppen og la trekke ett minutt før servering.
-
Server med litt revet gressløk på toppen og deilige rundstykker 🙂
Sopp i supper er kjempegodt! Blir nok til at jeg plukker soppen i fruktdisken på Meny, men dette må prøves!