Lise’s villsopp suppe

En deilig fyldig villsopp suppe laget av potet, blomkål, fløtemelk og nyplukket sopp. Jeg var så heldig å snuble over en liten skog med kantareller og noen få piggsopp på tur med hunden her om dagen. En veldig mettende suppe med smak av skogsgull 🙂

2

Villsopp suppe

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 15 minutter
Total Time 30 minutter
Servings 2
Author Spiselise.no

Ingredienser

  • 2 kokte poteter
  • 1/2 kokt liten blomkål
  • 5-6 dl sopp - Jeg har brukt mest kantarell og noen piggsopp som jeg også fant
  • 3-4 dl tine kremfløte
  • 2 dl lett melk eventuelt 1-2 dl vann i tillegg om du synes suppen er for tykk
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. kok potene og blomkålen møre
  2. Store sopper kan deles i 2-3 biter, men pass på at det ikke blir for små biter.
  3. Stek soppen i en panne med smør på middels varme i 7-8 minutter. Pass på så de ikke får stekeskorpe. sett til side.
  4. I en gryte har du de kokte potetene og blomkålen. Mos med en gaffel.
  5. tilsett fløte + melk og bruk en stavmikser til å blende grønnsakene inn i fløtemelken til du får en fin klumpe fri konsistens.
  6. Varm opp suppen på svak varme mens du rører, om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann nå til ønsket tykkelse.
  7. Smak til med salt
  8. Tilsett soppen og la trekke ett minutt før servering.
  9. Server med litt revet gressløk på toppen og deilige rundstykker 🙂

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.