Her er nok en herlig rett med alt i en panne. Denne nydelige kylling gryten er utrolig enkel å lage, alt skal i en panne og deretter skal den bare stå å kose seg i ovnen i 2-3 timer så de deilige smakene kan godgjøre seg. En absolutt godsak som hele familien kan nyte i sammen 🙂 Serveres med Ris, nanbrød og salat.
Gryterett med kylling og basilikum
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 5 timer
Total Time 5 timer 10 minutter
- 2 bokser kokosmelk
- 4 kyllingfileter
- 2 ss tørket basilikum
- 1,5 ss gul karri
- 1 ts Chilipulver
- 2,5 ts salt
- 1/2 ts sort malt pepper
- 5 hvitløkfedd
- 1 liten rød løk
- 1 rød chilipepper
- 1 liten hot chilipepper
Slik gjør du
-
Forvarm stekeovnen til 180 grader
-
Stek kylling filetene 3-4 minutter på hver side på middels varme i en stekepanne og sett til side.
-
I en dyp ildfast form eller gryte tilsetter du 2 bokser kokosmelk
-
tilsett så basilikum, karri, chilikrydder, salt og pepper, bland godt i sammen.
-
Hakk løk, chili og hvitøk og tilsett krydder og kokosmelkblandingen, rør godt.
-
Ha oppi kyllingfiletene og dytt dem ned i sausen slik at de blir helt dekket.
-
Ha på lokk på formen, hvis ikke du har lokk kan du bruke folie, pass på at det er helt tett i kantene
-
Stekes på 180 grader i 2,5 - 3 timer
-
Ta kyllingen ut av ovnen, dra kyllingfiletene i strimler med to gafler.
-
Hvis du vil ha sausen litt tykkere kan du tilsette litt maizena og vann blanding, rør den godt inn og la gryten steke videre under lokk i 10 minutter.
-
Serveres med kokt ris, nanbrød og salat.
Hei. Kan denne retten lages i en crockpot, og i så fall på hvilken varme og hvor lenge?
Ville gjort det på samme barne og tid, eventuelt sjekk kyllingen underveis ☺️
Takk for svar? Da skal dette prøves i helga, da denne oppskrifta ser kjempegod ut?