Jeg hadde så lyst på noe godt en kveld så da brukte jeg litt av det jeg hadde og resultatet ble denne nydelige sjokolade banan kransen. Perfekt kake til kaffen 🙂
Banan og sjokolade twist
Ingredienser
Deig
- 500 g hvetemel
- 1 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts malt nellik
- 1/4 ts malt kardemomme
- litt over en halv pose tørrgjær
- 3-3,5 dl melk
- 50 g smeltet smør
Fyll
- 4 Bananer
- 1 stor melkesjokolade
- Sjokoladerosiner
- Mandel skiver
- Litt melis og pisket krem
- Egg til pensling
Steketid
- Stekes på 200 grader i 20-25 minutter midt i ovnen.
Slik gjør du
-
Ha mel, sukker, gjær og krydder i en bolle
-
smelt smøret i en liten gryte og tilsett melken
-
Når det er litt over fingervarmt/lunkent (ca 40 grader) tilsetter du det i det tørre, hold tilbake 0,5 dl, hvis du ser at deigen er for tørr tilsetter du resten.
-
La den elte i kjøkkenmaskinen i 5 -7 minutter/ Elting for hånd, 7-10 minutter.
-
Ha et kjøkkenhåndkle over bollen og sett til heving i 45 minutter på et lunt sted.
-
Ha deigen på et bord og kjevle den ut til en runding som dekker bakeplaten.
-
Kutt et kryss i midten slik du kutter en pizza i 8 deler.
-
Legg sjokoladerosiner i midten av deigen hele veien rundt
-
del bananene i to på langs og legg dem oppå sjokoladerosinene og med midtpunktet av bananen pekende mot spissen av trekanten
-
Legg 3 plater melkesjokolade på midten av hver banan
-
Ta tak i midten av deigen langs kanten , midten målt mot tuppen av trekanten. Fold den over banana og bøy trekanten bakover og strekk godt over deigen og legg spissen under.
-
Gjenta på resterende 7 trekanter.
-
La etterheve 20-30 minutter under et forkle. ( jeg gjorde ikke det her i min sultne overivrige oppstandelse så derfor ble kransen litt slankere enn normalt men smakte himmelsk!)
-
Pensle med egg og ha på skivede mandler på toppen av hver trekant før du setter den i ovnen
-
Ha gjerne på litt melis glasur før servering.
-
Fyll en bolle med pisket krem og sett i midten før servering.
-
Himla godt !!
Skriv en respons