Biff og fløtegratinerte poteter synes jeg er kjempegodt, og jeg liker også godt brokkoli til biffen. Så da slang jeg likegodt brokkolien oppå potetene og gratinerte det i sammen. Da sparte jeg ikke bare oppvask og arbeid med å koke brokkoliene, det ble også kjempegodt og mye bedre enn den tradisjonelle måten jeg pleide å gjøre det på . Jeg kunne nesten spist den alene så god ble den 🙂
Fløtegratinerte poteter med brokkoli
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 45 minutter
Total Time 1 time 40 minutter
Ingredienser
- Jeg har brukt en firkantet 20*20 cm ildfast form - du kan bruke det du har
- Poteter til 4-5 lag med poteter i formen du bruker. Jeg brukte 5-6 stykker.
- litt olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- 1 liten brokkoli
- 2-2,5 dl Tine kremfløte eller nok til fløten når kanten på det øverste potet laget
- 200-250 gram revet ost
- salt pepper og paprika pulver
Fremgangsmåte
-
Ha litt olivenolje i bunnen av formen
-
kutt potetene i skiver på ca 0.5 cm ( jeg har bare skrallet på)
-
Legg ett tett lag med poteter, strø over salt, pepper og paprikapulver i ønsket mengde
-
ha litt finhakket hvitløk over
-
Legg to nye lag med poteter før du har over litt mer krydder, hvitløk og litt olivenolje
-
legg ett eller to lag til med poteter, husk at det må være litt plass til brokkolien også så det ikke kommer langt over kanten.
-
Ha over litt krydder og hvitløk
-
Del en brokkolibukett i to og legg dem med den flate siden ned på potetene til formen er dekket.
-
Ha over fløten og tilslutt revet ost
-
Stekes på 220 grader med aluminiumsfolie over i 25 minutter, deretter 10-15 minutter uten aluminiumfolie, eller til potetene er møre og osten gylden brun.
-
Dette ble bare fantastisk godt 🙂
Skriv en respons