Scones kan man lage på mange måter, denne gangen er det disse deilige Scones med sjokolade som står for tur. Og men så enkle og gode de er! Perfekte som turmat, fingermat, bursdagsmat eller en liten kveldssnack. Elsket av store og små 🙂
Sjokolade Scones
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 30 minutter
Ingredienser
- ca 6 dl hvetemel
- 1/4 ts salt
- 0,8 dl sukker
- 2,5 ts bakepulver
- 100 gram smør
- 1,5 ts vaniljeessens
- 2 eggeplommer
- 1,8 -2 dl melk lett, hel eller fløte kan brukes
- 200 gram mørk kokesjokolade eller sjokoladechips
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 200 grader
-
Mål opp å gjør klar alle ingrediensene, hakk sjokoladen i grove biter
-
Bland alt det tørre i en bolle, mel, sukker, salt og bakepulver
-
Del smøret i biter og smuldre det inn i melet med hendene til det er helt smuldret opp i melet.
-
Tilsett så sjokoladen og bland inn i melet
-
Ha vaniljeessens oppi eggeplommene og rør i sammen.
-
Ha melk og egg oppi melet og bland forsiktig inn til du får en litt klissete deig. Viktig å ikke jobbe for mye med deigen.
-
Ha litt mel på et bakepapir eller bordet og velv deigen oppå melet.
-
Klapp deigen forsiktig i sammen , ha litt mel på toppen og trykk forsiktig til du får en runding på ca 2 cm i høyden
-
Del den opp som en pizza så du får 8 biter, eventuelt kan du lage to mindre rundinger så du får 16 små stykker.
-
Pensle dem med litt melk før du steker dem midt i ovnen, 200 grader i ca 20 minutter, til de får en fin brunfarge.
-
Smaker like gode kalde som varme.
Tips
Jeg oppbevarer dem i Ikea sine klips poser når de er blitt kalde og da holder de seg fint.
Kjempegodt 🙂
Følg meg gjerne på Facebook
Skriv en respons