Denne enkle deilige Thai kyllingpannen er et perfekt alternativ når man ønsker noe ekstra godt som ikke krever så mye å lage. Spennende, gode passe sterke smaker som faller de aller fleste i smak. Anbefales på det varmeste 🙂
Thai kyllingpanne med Chili og Peanøtter
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 35 minutter
Total Time 45 minutter
Ingredienser
Marinering
- 3 kylling fileter
- 3 fedd hvitløk
- en liten bit fersk ingefær
- 0,5 dl soyasaus med mindre salt
- 0,5 dl lime juice
- 1 dl Søt chilisaus
- 3 ss peanøttsmør
- salt og pepper
- Noen få hakkede peanøtter
Grønnsaker
- 1/2-1 brokkoli
- En rød paprika
- 1/2 rød chili
- 2 vårløk
- 2 gulerot
- Noen sukkererter
- 1 lime
- 2 ss olivenolje
- 3 ss marinade
- litt salt og pepper
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 200 grader
-
I en bolle blander du chilisaus, soyasaus, lime juice, hakket eller presset hvitløk og ingefær, og peanøttsmør. Rør godt i sammen.
-
I en ziplock pose har du i kyllingfiletene med litt salt og pepper, bland godt.
-
Ha i noen skjeer marinade(husk og spare til grønnsakene) og bland godt, kyllingen skal være godt blandet med marinade. La hvile minst 30 minutter.
-
Kutt grønnsakene i skiver, brokkoli i topper, sukkererter kan være hele, ha dem i en bolle sammen med olje, salt og pepper.
-
Ha over 3 ss marinade og blandt godt.
-
Legg de marinerte kyllingfiletene midt på en langpanne eller ildfast form og legg grønnsakene rundt og litt over. Ha over limeskiver på toppen
-
Stek midt i ovnen i 25-30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene møre. Ha på hakkede peanøtter over kyllingen ca 5 minutter før retten er ferdig.
-
Serveres med basmati ris.
Tips
Hvis du ønsker mer saus kan du bruke resten av marinaden, søt chilisaus eller annen saus.
Skriv en respons