Nydelig, saftig enkel å lage sjokoladekake

Denne kaken er så utrolig enkel å lage, og den blir stor, saftig og veldig god. Den inneholder ikke egg og melk. (Husk å bruke smør uten melk om du er melkeallergiker) Med denne oppskriften er det nesten umulig å feile. Oppskriften har jeg fått av en venn som hadde bakt denne til en babyshower som vi overrasket en felles venninne med. Kaken var så god at jeg måtte få oppskriften på den. Et stort pluss er at alt skal i en bolle og kan røres enkelt sammen med en slikkepott. Ingen maskiner og pisking av egg og smør= lite oppvask= + i boken 🙂

Denne kan enkelt lages i glutenfri versjon, da bytter du ut hvetemelet med like mye fint glutenfritt mel/kakemel.

Kaken er fylt og pyntet med deilig sjokoladekrem. Men du kan selvsagt fylle den med kremen du liker best å ha i en sjokoladekake.

Saftig sjokoladekake

Nydelig, saftig sjokoladekake uten egg og melk
Prep Tid 5 minutter
Cook Time 1 time 40 minutter
Total Time 1 time 45 minutter
Author Spiselise.no

Ingredienser

  • 6 dl hvetemel
  • 4 dl sukker
  • 5 ss kakao
  • 4 ts vaniljesukker
  • 2 ts salt
  • 4 ts natron
  • 2 ss eddik klar, 7%
  • 125 gram smør smeltet
  • 4 dl vann

Til Sjokoladekremen

  • 250 gram mykt smør (romtemperert)
  • 500 gram melis
  • 4-6 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 ss sterk kaffe eller annen væske

Fremgangsmåte

  1. Sikt de tørre ingrediensene i en stor bolle.

  2. Ha på eddiken,  smøret og hell vannet over det hele.
  3. Rør til vel blandet.
  4. Stek i smurt form 22-24 cm midt i ovnen ved 150-160 grader i ca 1-1,5 time. Det varierer litt fra ovn til ovn så du må følge med underveis

  5. Jeg har brukt Bake it easy formen. (22 cm form)

Lag sjokoladekrem

  1. Rør sammen smøret og de tørre ingrediensene.
  2. Ha i væsken, bland den inn, og kjør i kjøkkenmaskin en stund til kremen er lett og fin.

Fyll kaken

  1. La kaken avkjøle helt. Del kaken i 2 eller 3 deler og  fyll den og smør utsiden med sjokoladekrem. Så er det bare å pynte slik du ønsker det. Denne kaken smaker enda bedre dagen etterpå.

69 Comments

  1. Ingen kjøkkenmaskin sies det…..så hvorfor står det da på bunnen at det skal kjøres EN STUND i kjøkkenmaskinen ?????

      • Den bare kollapser i midten… hva gjør jeg galt… andre deigen jeg lager. Følger oppskriften nøyaktig.. er det ovnen??

        • Hmm ja kan være ovnen, har aldri opplevd at den kollapser i midten .. er det under steking den kollapser eller etter du tar den ut av ovnen?

          • Etter at jeg tar den ut av ovnen… jeg prøver nå 3 gang. Jeg synes den smakte vel mye natron, om jeg har fått for mye av det. Den var også litt klissete, så prøver litt lenger steketid? alle gode ting er 3? min sønn blir ett år 2 august. Så vil prøve denne kaken uten melk og egg. Men må bare få den til haha..

          • Ja prøv å stek den litt lenger og sett den forsiktig på benken når du tar den ut, kan også prøve med litt mindre natron eller hvitvinseddik isteden for vanlig eddik. Noen ganger kan det også hjelpe om du snur kaken på hodet under avkjøling . Lykke til, håper det løser seg på tredje forsøk ❤️

  2. Kaken er utrolig saftig og god. Den falt veldig i smak også hos ungdomene, som komenterte at det smakte som brownies med krem. Skal snart lage den igjen. Takk for oppskriften.

  3. Jeg prøvde denne med glutenfri kakemiks og brukte 24cm kakeform. Det endte med vulkanutbrudd i stekeovnen??
    Har du noen tips til hva som kan ha skjedd?

    • Uff da, du fulgte målene og eddik med 7 %? Eneste jeg kan tenke på at du har fått for mye natron eller eddik .. jeg har laget den med glutenfritt flere ganger uten vulkan utbrudd ?

  4. Hei 🙂 lagde denne kaken i helgen, ble kjempegod 🙂 men jeg brukte easy formen, men røra rant ut…heldigvis ikke for mye….og den sank sammen i midten. Var det pga at noe av røra rant ut ? Når jeg lagde røra så ble den veldig klumpete. Har du i smøret når smøret er kaldt ? bruker du vanlig meierismør ? hilsen Trine

    • Du må bare legge folie rundt formen opplever at de fleste kaker renner ut hvis ikke .. du kan sikte i melet for mindre klumper ellers må du bare røre til klumpene er ute, denne kaken er det bare å røre i så lenge du orker . Jeg har i lunkent smør. Aner ikke hvorfor din sank på midten , røren har rent ut på meg også uten at den har sunket på midten..

      • Hei 🙂 takk for svar 😉 kan jeg evt røre den ut i mix masteren ? Jeg siktet melet og det andre, smøret var litt varmere enn lunket,,,,ble sånne små mel klumper i røra som ikke forsvant selvom jeg rørte lenge 😉 min ovn fungerer bare på varmluft, så jeg satt den på 140, men måtte steke den i 1 time og 22 minutter før den var ferdig 😉 kjente ikke klumpene i den ferdige kaka da 😉

  5. Hei!

    Kaken ser nydelig ut, skal lage den til bursdagen til en melkeallergiker. Jeg ser du bruker meierismør, dette er laget av fløte og kaken er derfor ikke melkefri. Dette er ikke noe problem å endre på, men greit å være klar over før man sier at kaken er melkefri og serverer til noen med allergi 🙂

  6. Hjelp? Har kaka i ovnen nå, den hever perfekt, men det står 1 time steking et sted og 1 time og 40 minutter et annet sted, ser jeg nå. Hva stemmer?

    • Så herlig at det gikk fint ! Yay, gratulerer på forskudd til din sønn, og kos dere masse i morgen ???

  7. Jeg fikk ikke denne til? Litt kjedelig med sterk smak (av eddik/natron). Jeg fulge oppskriften helt, og var så forsiktig med mengden, men allikevel.. Brukte glutenfritt mel og fikk først vulkanutbrudd før den sank helt sammen i midten. Måtte steke 20 minutter ekstra også. Jeg burde nok testet noen ganger for å sørge for at jeg fikk det til til 17.mai..? Litt sent med midnatt dagen før dagen..?

    • Så kjedelig, jeg har laget den flere ganger glutenfri uten problem, eddik smaken forsvinner etterhvert, gi kakeformen med røren i et dunk før du setter i ovnen, slik at all luft forsvinner, kanskje det hjelper på vulkanutbrudd.. Håper du får en fin 17 mai feiring på tross av vulkankake ??

  8. Det smakte ikke godt i det hele tatt, edikken gjorde sånn at den ble sur. Ble flau foran gjestene, de kasta opp.

    • Da høres det ut som du må ha gjort noe feil, den skal ikke smake verken eddik eller surt. Kanskje du hadde for mye eddik i? Ellers vil jeg anbefale å alltid teste kaker du ikke har prøvd før på forhånd ☺️

  9. Høy og fin i ovnen, men etter snart 100 min er den fortsatt veldig løs ? 150 grader midt i ovnen! Formen 22cm…. ?

    • Jeg oppbevarer den på benken , tar gladpack rundt når den er blitt kald, eller pakker den i bakepapir. Den kan også oppbevares kjølig ☺️

  10. Vil bare si at jeg fikk kjempegod tilbakemelding på denne av både allergikere (eggeallergiker og melkeallergikere) og ikke-allergikere.

    Jeg valgte å bruke glutenfritt mel i tilfelle noen ikke tålte gluten eller FODMAPs, og så brukte jeg melkefri Melange. Kaken falt sammen på midten, men heldigvis er verken jeg eller familien eller slekta mi pretensiøse, så det gjorde ingenting. Jeg tilsatte litt kanel, muskat og kardemomme for å gi litt mer og annen smak. Valgte å smøre formen med det melkefrie smøret og strø med drikkekako (siden det er mildere på smak) i steden for bakekakao, og da jeg tok den ut av formen virket den klissete, men det satte seg. Kunne se at kaka var både luftig og saftig. Glasuren valgte jeg å lage som mørk glasur hvor jeg smeltet smøret heller enn å piske det luftig, og den ene fetteren min skrøt veldig av glasuren. Da jeg valgte å ikke dele kaken siden den hadde et krater i midten, så ble det en god del glasur til overs; den fikk jeg smakt på og den var god, men tror jeg foretrekker å bruke ekte meierismør da jeg syns ekte smør gir en mye bedre og rundere smak om man har mulighet.

    Innen jeg skulle forsyne meg med et stykke var kaka borte, så jeg kan ikke uttale meg om hvordan den smakte i sin helhet, men tar det som er godt tegn at den forsvant.

    Denne oppskriften skal jeg spare så jeg har en saftig og allergivennlig kake for hånd, og så håper jeg at jeg knekker koden slik at den ikke kollapser (skal prøve med vanlig mel og smør neste gang) i fremtiden.

    • Så gøy å høre, takk for tilbakemelding og tips, hørtes snadder ut med litt kanel og kardemomme i ☺️ jeg snur kaken etter den har ligget litt med bunnen opp om den har synket litt på midten, hjelper litt på de fleste kaker det ?

  11. Hei Spiselise.

    Skal lage denne kaken til gutten min sitt bursdagsselskap (han er allergisk mot egg), men jeg har ikke rund form. blir den like god i langpanne? SKal lage den nå i kveld for første gang 🙂

    • Vil tro det funker greit i en liten langpanne og litt kortere steketid . Lykke til og gratulerer med dagen til gutten din ☺️

  12. Jeg har fulgt oppskriften fra A til Å og har aldri smakt noe så grusomt! Både mitt barnebarn på fem år og jeg måtte brekke oss etter første smak!
    Denne oppskriften sender jeg til hell….!

  13. Kan man kutte ut eddik og natron, og bruke egg istedet?et eller to egg? Her er det kun melk som ikke tåles. Den så supergod ut, 🥰

  14. Baker for 3-gang. Alltid suksess. Plutselig fått store smerter med gluten. Tok en hel pose glutenfri kakemiks, var ca. 6dl, smakte ikke eddik nå heller, å min har aldri blir så flytende at den renner ut. Men steker den lengre enn 1t, tar å tester med en kakepinne i tre, etter 1t og 10min. Når det ikke henger noe på, er den ferdig. Den mister ikke saftigheta så fort. Kan dynke lagene også.
    Nå stekes den, så spendt, aldri prøvd glutenfri kake.😊

    • Takk for tips ift glutenfritt , jeg er helt enig med deg, jeg får samma flotte resultat hver gang og den holder seg god og saftig ☺️ God sommer til deg ☺️

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.