Deilig saftig kjøttpudding pakket inn i bacon og stekt på en eng av grønnsaker. Her stekes alt i samme panne og kun potetene som skal kokes utenom. En enkel, nydelig rett for både store og små.
Retten kan serveres med kokte eller moste poteter.
Meatloaf surret i bacon
Prep Tid 30 minutter
Cook Time 1 time
Total Time 2 timer 10 minutter
- 1 kg kjøttdeig
- 1 egg
- 0,75 dl griljermel
- 2 ts tomatpure
- 5 dl kraft av buljong kylling eller kjøttbuljong
- 1/2 løk
- 1/2 rød chili
- 1 liten paprika
- 1 vårløk
- 100 gram ost eks mozarella, parmesan eller gulost. jeg brukte litt parmesan og litt gulost.
- Litt churitzopølse
- 1 pose brokkoliblanding fryst (eller ferske grønnsaker om du vil, brokkoli,gulrot og blomkål)
- 1/2 pose fryste rosenkål
- 1 ts chilikrydder
- 1 ts basilikum
- 1 ts rosmarin
- 1 ts worcheister saus
- salt og pepper
- 200-250 gram bacon skiver
-
Kutt løk, paprika, vårløk og chili i små biter og stek med litt smør på middels til svak varme i 15-20 minutter. Rør av og til. Sett til side i en bolle.
-
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
-
Ha grønnsakene i bunnen av en ildfast form, tilsett en klatt smør litt salt og pepper, Stek i ovnen 10-15 minutter.
-
I en bolle blander du kjøttdeig,egg, griljermel, krydder, ost og chorizopølse kuttet i terninger,worcheister saus og den stekte løkblandingen. Bland deigen godt i sammen med hendene.
-
Legg deigen på en fjøl og form til en loff.
-
Bland kraft, tomatpure og litt basilikum i sammen til alt er oppløst.
-
Ta grønnsakene ut av ovnen og legg kjøttloffen på toppen av grønnsakene.
-
Legg baconskiver på kryss og tvers over kjøttloffen til den er helt dekket av bacon.
-
Ha over stekefolie og la steke i ca 30 minutter.
-
Ta formen ut av ovnen, fjern folien og tilsett kraftblandingen i formen.
-
Stek videre uten folie i ca 30-45 minutter.
-
Serveres med kokte poteter eller potetmos.
Skriv en respons