Tacoen når virkelig nye høyder med hjemmelaget tortilla lefser til. Ikke bare smaker de mye bedre enn de ferdigkjøpte, men den myke konsistensen sammen med fyllet er bare helt fantastisk godt. Så blir de heller ikke stive og kalde i løpet av 5 minutter slik de ferdigkjøpte ofte blir.. Det går kjempefort å lage, det er virkelig verdt det lille arbeidet som trengs for å smekke fram disse på tacokvelden 😀
Hjemmelaget Tortilla lefser
Prep Tid 25 minutter
Cook Time 3 minutter
Total Time 30 minutter
Servings 8
Du trenger
- 500 gram hvetemel
- 100 gram mykt smør
- 2 ts salt
- 2,4 dl varmt vann ikke så varmt at du brenner fingrene.
Slik gjør du
-
Ha alt det tørre i en bolle
-
Tilsett smøret og kna det inn i melet med fingrene
-
Tilsett vannet, ca halvparten, og bland med hendene
-
tilsett litt og litt vann mens du elter inn
-
legg deigen på bordet og kna godt til du har en glatt fin deig som ikke henger fast i fingrene. (5-10min). Tilsett mel underveis om det er behov.
-
Lag boller som er en liten håndfull store, ca dobbelt så store som de på bildet.
-
Legg de i en bolle og la dem hvile med et kjøkkenhåndkle over i kjøleskapet ca 15 minutter
-
legg en deigbolle på bordet, ha godt med mel på og kjevle ut til du har en stor tynn runding.
-
Stek i en varm,tørr (uten smør/olje) stekepanne eller på en takke om du har det.
-
Snu lefsa når den har fått bobler og begynner å få fin brunfarge under,1-2 min pr side ca.
-
Legg dem på et kjøkkenhåndkle
-
Klare til servering.
Skriv en respons