Pizza Boller

Disse pizzabollene er helt nydelige, jeg elsker som dere vet alt som er varm bakst, men disse er bare så utrolig gode. Fylt med ost og deilig pizzafyll, toppet med deilig krydder.

Pizza boller

Prep Tid 1 time 50 minutter
Cook Time 25 minutter
Total Time 2 timer 20 minutter
Servings 16
Author Spiselise.no

Du trenger

Deig

  • 500 gram hvetemel
  • 4 dl vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 2 ss olivenolje

Fyll

  • Fersk Mozarella ost
  • Ønsket pizzafyll og pizzasaus. Du kan bruke kjøttdeig, pepperoni, skinke, chorizo pølse, middagspølse.
  • Pizzakrydder til topping bland feks hvitløk, oregano, salt og litt chili

Slik gjør du

Deig

  1. Ha mel, salt og olje i en bolle
  2. Ha lunket vann i en bolle, ca rundt 40 grader, tilsett gjæren og sukkeret rør rundt et par ganger og la det stå noen minutter til det begynner å boble.
  3. Tilsett væsken i det tørre og bland deigen godt enten i en kjøkkenmaskin eller med hendene.
  4. Eltes i 7-10 minutter, tilsett litt mer mel om den er for klissete, den skal være klissete men ikke slik at den henger fast i fingrene.
  5. Smør litt olivenolje over deigen og sett til heving under et kjøkkenhåndkle i ca 1 time eller til den har doblet i størrelsen.
  6. Kjevle ut deigen til rundt en halv cm tykk firkant og kutt i ca 16 biter
  7. Ha på ønsket fyll i midten av hverbit, 1-2 ss fyll, ha deretter på en god klump med mozzarellaost, eventuelt revet ost. Hvis du ikke har kjøttdeig med innblandet pizzasaus slik som jeg bruker her så smører du litt pizzasaus på bunden før du legger på fyllet.
  8. Pakk deigen sammen ved å trekke kantene inn mot mitdten, trykk så sammen deigen i bunnen så den blir helt lukket, forme den til litt med hendene til en rund bolle
  9. Sett bollene i en ildfast form inntil hverandre.
  10. Pensle med egg eller olje og ha over ønsket pizzakrydder
  11. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter
  12. Server med ketchup, rømmedipp eller slik jeg liker det best, med majones på 🙂

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.