Deilige rotgrønnsaker med parmesan er en deilig snack som kan serveres til mange anledninger. Her får du en deilig oppskrift fra Parmigiano reggiano.
Rotgrønnsakschips med Parmigiano Reggiano
Servings 4
Du trenger
Chips
- 500 g rødbeter
- 500 g pastinakk
- 500 g jordskokk
- 3 liter rapsolje ikke kaldpresset
- 150 g revet Parmigiano Reggiano
- Litt finhakket dill
- Maldonsalt nøytral, eller røkt for en mer eksotisk variant
Parmesandip
- 3 dl rømme
- Finhakket dill
- Saft av en halv sitron
- Litt salt og pepper
- 100 g Parmigiano Reggiano
Slik gjør du
Chips
-
Skrell grønnsakene og kutt dem i tynne skiver med en grønnsaksskreller eller en mandolin. Legg grønnsakene i hver sin bolle.
-
Varm opp oljen i en stor kjele til ca 140°C. Sørg for at temperaturen holder seg rundt 140°C, og flytt gjerne kjelen av og på platen for å holde jevn varme. Husk å bruke termometer.
-
Friter grønnsakene hver for seg. De er klare til å tas ut av oljen når de slutter å boble, da er væsken i grønnsakene fordampet og du vil få sprø chips. Friter rødbetene til slutt, da disse vil avgi endel farge til de andre grønnsakene.
-
Grønnsakene vendes umiddelbart i en bolle med parmesan, finhakket dill og litt salt. Legg de deretter på et stekebrett med litt kjøkkenpapir slik at oljen renner av og la det avkjøles.
Dip
-
Rør ingrediensene godt sammen og ha det i en liten bolle. Sett så bollen med parmesandip midt på en tallerken og legg grønnsakschipsen rundt.
-
Avslutt med å drysse litt parmesan og dill over grønnsakschipsen.
Skriv en respons