Kremboller er en favoritt her i huset, du kan steke dem på vanlig måte i stekeovnen eller steke dem i stekepannen. Smaken er nesten den samme, men jeg synes de ser penere ut når de stekes i stekepannen. Deilig er det uansett 🙂
Kremboller i stekepanne
Prep Tid 3 timer 35 minutter
Cook Time 12 minutter
Total Time 5 timer
Servings 16
Du trenger
- 700 gram hvetemel
- 2 ss maizena
- 120 gram sukker
- 1/2 ts salt
- 10 gram tørrgjær nesten en full pose tørrgjær
- 1,2 dl vann
- 1,6 dl melk
- 0,5 dl vaniljesaus eller fløte
- 2 egg
- 80 gram smør romtemperert
- Vaniljekrem jeg brukte en boks ferdigkjøpt men du kan selvsagt lage din egen å bruke
Slik gjør du
-
I en bolle blander du mel,sukker og salt
-
Ha melk, vann og vaniljesaus/fløte i en liten gryte og varm opp til ca 40 grader og ha det over i en bolle
-
Tilsett gjær og 1 ts sukker i det varme våte og la det stå 5 minutter til gjæren bobler.
-
Pisk eggene lett og ha dem i melblandingen, tilsett deretter gjærblandingen og miks godt til en fast deig.
-
Tilsett halvparten av smøret og elt det godt inn i deigen, enten med hendene eller maskin, jeg synes det går lettere med hendene. Når smøret er helt blandet inn tilsetter du resten av smøret og elter godt inn til du har en glatt og smidig deig.
-
Ha deigen i en bolle, dekk bollen og la deigen heve ca 1 time
-
Del deigen i to, del hver halvdel i to slik at du har 4 ca like store deiger.
-
Del hver deig i 4 og trill ut til boller, sett på et stekebrett og la heve til dobbel størrelse. Ca 30 minutter.
-
Kjevle bollen ut slik at den blir litt avlang, legg på 1,5 ss vaniljekrem og brett kanten over, og trykk kantene forsiktig i sammen.
-
La etterheve ca 30 minutter.
-
Nå kan du enten steke krembollen i stekepannen eller i stekeovnen.
-
I stekepannen har du platen på det nest minste, legg oppi krembollene og dekk til med lokk eller folie og la steke ca 8-10 minutter på hver side.
-
I stekeovnen 200 grader i ca 10 minutter.
Tips
Ha litt melis på før servering.
Skriv en respons