Kakemenn hører julen til men det er ikke alle kakemenn som faller i min smak. Jeg liker disse aller aller best, litt tyggemotstand på utsiden og perfekt myke i midten. Jeg liker ikke sånn knasende harde kakemenn og heller ikke for myke kakemenn, disse er en perfekt mellomting som jeg er vant med fra min barndom. Så er det jo utrolig enkelt å lage deigen og kakene, og har man barn så er det artig for dem å male på kakene 🙂
kakemenn
Prep Tid 4 timer
Cook Time 8 minutter
Du trenger
- 800 gram Hvetemel
- 320 gram sukker
- 1 ts hornsalt flat ts
- 100 gram smør
- 1,5 ts vaniljesukker
- 10 dråper vanilje essens
- 2,5-3 dl melk
Slik gjør du
-
Ha alt det tørre,mel (spar litt av melet til kjevling), sukker, hornsalt og vaniljesukker, i en bolle og bland det godt i sammen.
-
Smelt smøret i en gryte
-
Ha melk og vaniljedråper over i det smeltede smøret
-
Hell melk og smør blandingen i det tørre og bland godt i sammen med hendene eller i en mikser, til du har en god og glatt deig.
-
Sett deigen i kjøleskapet i minimum 2 timer
-
Del deigen i 2 eller 4 og elt deigen godt med litt mel før du kjevler deigen ut til ca 1/2 cm tykkelse
-
Ha mel under deigen før du kjevler så den ikke henger seg fast i arbeidsflaten
-
Stikk ut figurer, ha dem på et stekebrett med bakepapir og stek på 170-180 grader i 7-9 minutter.
-
Kakene skal være lyse på toppen og med lys brunfarge på undersiden
-
Avkjøl og la barna male dem med konditorfarge eller matfarger.
-
Oppbevares i en tett boks.
Tips
Kakemenn kan også dyppes i sjokolade eller pyntes med kakepynt limt fast av litt melis glasur.
Skriv en respons