Dette brødet er kjempe enkelt å lage men har litt vente tid, derfor er brødet perfekt og lage kvelden i forveien. Alt du trenger å gjøre er og blande alle ingredienser i en bolle, rører sammen og så skal du vente i 18 timer. Deretter skal det stekes i en gryte i ovnen, jeg har brukt denne ovale støpejernsgryten, og vips så har du et deilig luftig brød med deilig crisp skorpe. Brødet minner om de man får på koldtbord, sånne runde knasende deilige brød. Enklere enn dette blir det ikke 🙂
Brød uten elting
Du trenger
- 600 gram hvetemel eller surdeigsmel
- 1/2 ts tørr gjær
- 1 ts sukker
- 1,5 ts salt
- 5 dl lunkent vann
Slik gjør du
-
I en bolle har du i mel og salt
-
Varm vannet til lunkent, mellom 3-40 grader og ha i gjær og sukker og rør kjapt rundt. La stå i 2-5 minutter, til det bobler og ha det så over i melblandingen
-
Rør deigen sammen
-
Dekk bollen med et håndkle og la stå på et lunt sted i 18-24 timer.
-
Ha mel på bordet og velt deigen over. Deigen er ganske blaut.
-
Velt sidene av deigen inn mot midten 3-4 ganger til du har en ball og ha den over i en gryte som tåler stekeovn. Se link over til den jeg har brukt.
-
Strø litt mel over deigen og ha på lokket
-
Stek på 230 grader med lokk på i 30 minutter, deretter tar du av lokket og steker videre i 10-15 minutter.
-
Avkjøl på rist
Tips
Du kan blande alle de tørre ingrediensene i en bolle og så tilsette lunkent vann og blande i sammen i steden for å blande gjær,sukker og vann i sammen først.
Skriv en respons