Enkel, frisk og god formkake med deilig sitron og kokos smak. Perfekt å servere når man har kaffe gjester på besøk.
Kokos og sitronkake
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 45 minutter
Du trenger
- 3 egg
- 2,5 dl sukker
- 3,5-4 dl hvetemel
- 1,5 ts vaniljeessens
- 1,5 ts bakepulver
- 100 gram smør
- 2 dl kokosmasse
- 1 stk sitron
- 3 dl Vanilje kesam
Glasur
- Melis
- litt sitronsaft
- vann
Pynt
- Rist litt revet kokos i en panne avkjøl å strø over melisglasuren på kaka.
Slik gjør du
-
Forvarm stekeovnen til 175 grader
-
Smelt smøret og avkjøl
-
Pisk egg og sukker til eggedosis, ca 5 minutter
-
Riv sitronskrall og press ut saften av sitronen
-
I eggdosisen tilsetter du nå smeltet smør, sitronskall og saft og kesam og blander forsiktig inn.
-
Bland det tørre, mel, vaniljesukker,bakepulver og kokos og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
-
Smør en rund form på 24-26 cm med smør og strø over revet kokos, pass på å ha koks på kantene av formen også
-
Hell i røren og stek kaken nederst i ovnen i 40-45 minutter, sjekk med en tynn pinne at den er ferdig, hvis pinnen kommer ut tørr er den klar.
-
Avkjøl kaken , ha på melisglasur og pynt med ristet kokos eller sitron konfetti.
Jeg kan godt lide kombinationen af citron og kokosnødt smag. Billeder ser godt ud. Det er lækkert. Jeg vil dele med andre.