Ostekylling i form

En enkel, rask og nydelig kyllingrett hvor alt er i en panne. Her kan du også variere grønnsaker etter hva du foretrekker og den kan spises både med pasta, ris og potet så virkelig en allsidig rett. Ikke tar den lang tid å lage heller, 10 minutt forberedelse og deretter lager den seg selv i ovnen de neste 20 minuttene, bedre kan det nesten ikke bli 😀 

Ostekylling i form

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 30 minutter
Servings 4

Du trenger

  • 1 hel grillet kylling
  • 700 gram blomkålblanding frossen pose med blomkål,gulrot og ert
  • ca 4 sjampinjonger ikke sånn giga store noen
  • 250 gram revet ost
  • 1 dl fløte helst tine kremfløte den gir best smak
  • 1 dl rømme
  • 1 dl vann fra kokte grønnsaker
  • 2 ts paprika pulver
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader
  2. Ta eventuelt av skinnet fra kyllingen, ta av alt kjøttet og kutt i små biter, sett til siden.
  3. I en bolle blander du fløte, rømme, krydder og ca 200 gram ost, resten skal brukes på toppen.
  4. Kok opp grønnsakene som anvist på pakken og ha litt salt i vannet. Før du heller av vannet fra grønnsakene så ta av 1 dl vann som du blander i bollen med rømme, fløte etc.
  5. Kutt soppen i skiver
  6. Legg lagvis i en ildfast form, jeg legger først grønnsaker, sopp,kylling og osteblanding, to lag av hver, og har resten av den revne osten på toppen.
  7. Stek på midterste rille i ca 20 minutter til sausen bobler og osten er gyllenbrun
  8. Kan serveres med ris, pasta eller potetmos

Tips

Du kan selvfølgelig bruke de grønnsaken du liker best, jeg har her brukt blomkål og brokkoli blanding da de var tom for den jeg skulle ha. Jeg synes den blandingen jeg brukte her ble litt kjedelig fargemessig, får du med gulerøttene så ser den straks mer fargeglad ut.
Du kan også bruke ferske grønnsaker, da koker du de møre før du legger dem i form.
Smaker helt nydelig 🙂

 

2 Comments

    • Akkurat når det gjelder varmebehandling så blir det best med Tine sin kremfløte på konsistens og smak , uten at jeg vet helt hvorfor . Jeg bruker stort sett Q og Synnøve sine meieriprodukter, men alltid tine sin krem fløte i matlaging☺️ og alle står selvsagt fritt til å bruke akkurat den fløten de vil , men vil da få litt annen smak og konsistens ☺️ noen må bruke laktosefri, noen vil bruke lettere fløte osv , alt er lov ☺️
      Og nei all fløte smaker ikke likt i dagens samfunn, eller virker likt, vi har ikke lenger bare en type fløte og det vil jeg tro du har fått med deg også 😉

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.