En enkel og deilig dessert som er gøy å lage. Jeg elsker bringebær desserter og sammen med sjokolade blir det ekstra ekstra godt. Sjokoladeskålene ser alle unike og hjemmelagde ut, de trenger ikke være klisslike i størrelse og kanten kan være litt ujevn, det er jo litt av sjarmen synes jeg da 🙂 Denne gangen har jeg brukt freia sin bringebær mousse, hjemmelaget er selvfølgelig alltid best men denne gangen hadde jeg ikke tid eller overskudd til det så da er Freia mer enn god nok 🙂
Bringebær mousse i sjokoladeskål
Du trenger
- 2-300 gram mørk sjokolade
- Små ballonger
- Bringebær mousse – Hjemmelaget eller freia sin pose brukte freia sin her
- Bringebær og revet sjokolade til pynt
- Strøssel om ønskelig til pynt utenpå sjokoladeskålene
Slik gjør du
-
Blås opp ballongene til ønsket størrelse
-
Smelt halvparten av sjokoladen over vannbad, når sjokoladen er smeltet sett til side å ha oppi resten av sjokoladen og la det smelte inn.
-
Viktig at ikke sjokoladen er for varm før du dypper ballongen da kan den sprekke.
-
Det er lurt å smøre litt formfett utenpå ballongen før du dypper så løsner den lettere fra skålen.
-
Dypp ballongen halveis i sjokolade, det gjør ingenting om ikke kanten blir perfekt eller at skålene ikke blir helt like, det er litt av den hjemmelagde sjarmen 🙂
-
Hvis du ønsker strøssel på skålen tar du det på etter du har dyppet ballongen i sjokolade, enten dyppe i en skål eller bare strø det over sjokoladen.
-
Sett på et bakepapir i en form og sett i kjøleskapet 1 time
-
Stikk eller klipp forsiktig et hull i ballongen så luften går ut, dra forsiktig ballongrestene ut. Dette kan være litt knotete da man ikke kan bruke så mye krefter før skålen går i stykker. Bruk tiden og tålmodigheten.
-
Fyll skålene med bringebær mousse og la stå kjølig minst en time.
-
Pynt med bringebær og revet sjokolade før servering
Tips
For å lage revet sjokolade smurte jeg resten av den smeltede sjokoladen på en fjøl og skrapte av med kanten på en ostehøvel før bruk, perfekt pynt 🙂
Skriv en respons